A vasúttársaság nem hajlandó fenntartani a világosi úti átjárót a felüljáró átadása után

Igényt tartanak a vasúti átjáróra | A polgármesteri hivatal által közreadott fotó

Igényt tartanak a vasúti átjáróra | A polgármesteri hivatal által közreadott fotó

Elutasította a Román Államvasutak (CFR) és a szállításügyi minisztérium az aradi és másik egy tucat helyi önkormányzat kérését, amely arra vonatkozott, hogy a megyeszékhely peremén, a világosi (Șiriei) úton fenntartsák a gépjárművek számára a vasúti átkelőt azután is, hogy használatba adják majd a mikelakai felüljárót a körgyűrűn, amely a vágányok felett ível át.

Călin Bibarț aradi polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be a CFR-től kapott válaszról. Közölte: a vasúttársaság azzal indokolta a vasúti átkelő megszüntetését, hogy az így szerepelt a felüljáró megépítésének eredeti tervében, ráadásul a közeljövőben korszerűsítik a Karánsebes–Temesvár–Arad vasútvonalat, és egy harmadik vágányt fektetnek le a szóban forgó átkelőhelyen, a CFR szerint pedig „kettőnél több vágány esetén nem tartató fenn átkelőhely”.

Az Arad-hegyaljai és a megye észak-keleti településeinek önkormányzatai az aradi városvezetéssel együtt a múlt hónapban azért kérvényezték a vasúti átkelő üzemben tartását, hogy ne mindenkinek legyen kötelező felhajtani a majdani felüljáróra, hanem akinek a keleti városrészben akad dolga, a régi úton hajthasson be Aradra. Az érintett elöljárók szerint az észszerűség is ezt diktálná. Bibarț polgármester szerint a megye lakosságának a felét hátrányosan érinti a minisztérium és a CFR döntése, hiszen a 709-es jelzésű megyei rangú (világosi) út a legforgalmasabb, ezen érkezik és távozik a legtöbb gépjármű Aradra, illetve Aradról.

„Nem hiszen, hogy az eredeti terveken ne lehetne változtatni. Az sem igaz, hogy kettőnél több vágány esetén ne lehetne átkelőhelyet létesíteni, hiszen Aradon is van erre példa. Ráadásul, tudva azt, hogy a mikelakai felüljáró megépítse is majdnem húsz évbe tellett az ötlet megfogalmazásától számítva, kétlem, hogy a vasúti társaság hamarosan nekilátna a modernizálásnak. Ezért minden fórumon megpróbálunk harcolni az érdekeinkért” – fogalmazott az aradi elöljáró.

Köztudomású, hogy az Aradot észak felől kikerülő (fél)körgyűrűt két helyen is keresztezi a vasút, ami miatt évekig rémálom volt a közlekedés a tranzitforgalom számára Aradon – hol a sorompók miatti várakozás, hol az átjárók rossz állapota miatt volt araszolgatás, néha órákba tellett átjutni a 7-es számú országút ezen szakaszán. 2012-ben két felüljáró építését kezdték meg, de egy év múlva az akkori USL- (szociálliberális) kormány leállíttatta a munkálatokat. Hosszú politikai alkuk árán évek múlva folytatták a hőerőmű melletti felüljáró építését, amit végül 2018. október 15-én adtak át, így legalább a Brád–Kürtös vonalon közlekedő személy- és tehervonatok miatt nem kellett várakozniuk az autósoknak.

Az Arad–Bukarest fő vasútvonal felett áthaladó mikelakai felüljáró építését idén kezdték folytatni, szeptemberben helyükre kerültek a feszítő-merevítő betongerendák. A létesítmény akkor 70 százalékban volt kész. A temesvári székhelyű Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság (DRDP) novemberre ígérte az átadást, de a határidőt kitolták ez év végére.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.