A magyar gyerek anyanyelvén tanul a legjobban [AUDIO]

Március 14-én, kedden délután öt órától nyílt napot tartanak az aradi magyar iskolaközpontban, a Csiky Gergely Főgimnáziumban.

Mivel ebben az időszakban kezdődik az első évfolyam beiratkozása a következő, 2023–2024-es tanévre, a leendő előkészítő osztályosokat és szüleiket várják a nyílt napra.

Bemutatják az iskola kínálatát, az oktatási módszereket, és azt, hogy milyen előnyökkel jár, ha a magyar tanintézményt választják: az iskolabusztól kezdve az ingyenes napközi programon át a különféle fejlesztő és hagyományőrző programokon való részvételig. Az első évfolyam éveken át meghatározza a diáklétszámot és az osztályok struktúráját, s mivel idén két negyedik osztály végez, szeretnék, ha két párhuzamos előkészítő osztálynak is csengetnének majd be ősszel.

Az érintett pedagógusokkal Pataky Lehel Zsolt beszélgetett a Csiky Gergely Főgimnázium jövő keddi nyílt napjáról. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült összeállítást:

 

 

A rovatból ajánljuk:

„A szomorkodóval szomorkodni, a nevetővel nevetni” [AUDIO]
Nagy Rozália 25 éve, a kisiratosi Máltai Ház megnyitása óta lakója a mozgássérült-otthonnak. December 3. a fogyatékos emberek világnapja, az ez alkalomból közölt riportban mesél többek között arról, hogy a fizikai akadályok nem szabnak feltétlenül korlátot a léleknek is.
Átadták az onkológia új székhelyét
Mintegy 3500 négyzetméteren több mint 50 kórházi ágy áll rendelkezésre.
Faragó Péter maradt a megyei RMDSZ-szervezet elnöke
A parlamenti képviselő 2015 óta tölti be a tisztséget.
Tisztújításra készülnek a megyei RMDSZ-vezetőségben
November 25-re hívták össze a gyűlést.