Nyílt napot tart a Csiky Gergely Főgimnázium

2023. március 1.
Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium március 14-én nyílt napot tart, melyre a 2023–2024-es tanév leendő előkészítő osztályos tanulóit és szüleiket várja elsősorban. Az alábbiakban közöljük a meghívót.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyílt napot tart a Csiky Gergely Főgimnázium
Előkészítősök a 2018-as tanévnyitón – idén fejezik be a negyedik osztályt

Minden család életében fontos időszak az, amikor a gyermek iskolába indul, hiszen szeretnénk, hogy a legjobb helyen legyen. Az iskola kiválasztásánal több szempontot is figyelembe kell vennünk, de talán a legfontosabb, hogy a gyermek jól érezze magát, örömmel menjen iskolába, érezze azt, hogy egy közösség része, családias hangulatban teljenek napjai.

Nagyon fontos, hogy anyanyelvén tanuljon, hiszen gondolatait, érzéseit így fejezi ki a legkönnyebben. A magyar iskola a gyermek anyanyelvének, kultúrájának a gyökereit őrzi és ápolja. Ehhez kíván partner lenni a Csiky Gergely Főgimnázium, ahol szakképzett pedagógusok várják a gyerekeket, hogy játékosan fedezzék fel a betűk és számok birodalmát.

A tanórákon modern, gyermekközpontú módszerekkel dolgozunk. Gyakran használjuk a kooperatív tanulás elemeit, amelyeknek segítségével megtanulják kifejezni véleményüket, megtanulnak egymásra figyelni és egymást elfogadni. Élmény- és drámapedagógiai eszköztárunkkal pedig igyekszünk sikeresebb, örömtelibb tanulást biztosítani.

Iskolánkban odafigyelünk arra, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak. A sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatása is eredményesen zajlik, fejlesztőpedagógus, logopédus, iskolapszichológus segíti a felzárkózásukat.

Diákjaink számtalan versenyen vehetnek részt, az évek során tanítványaink kiemelkedően jól szerepeltek a különböző tanulmányi megmérettetéseken (versmondó-, mesemondó-, matematikai, rajz-, népdaléneklési stb. verseny).

Ahhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat sok közös programot szervezünk: tanulmányi sétákat, kirándulásokat, bábszínházba, múzeumba, kiállításokra járunk, nyáron táborozunk.  Az Iskola Alapítványnak köszönhetően minden gyermek ingyenesen vehet részt a délutáni napközis tevékenységeken, ahol szakképzett tanító foglalkozik a velük. Együtt elkészítik a házi feladatokat, felzárkóztató és fejlesztő programokon vesznek részt.

Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést: iskolánkban néptáncot tanulhatnak, melyet szaktanár oktat. Lehetőség van különböző délutáni szakkörökre (kézműves foglalkozás, sakk, gitár) beiratkozni.

Azokról a településekről, illetve városnegyedekből, ahol nincs magyar nyelvű oktatás, iskolabusz szállítja reggel és órák után a diákokat.

Szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt iskolánk nyílt napjára március 14-én, kedden 17 órától.  A szülők és gyermekek (leendő előkészítő osztályosok) megtekinthetik az osztálytermeket, elbeszélgethetnek a tanítókkal és az iskola vezetőségével. A szülők minden felmerülő kérdésre választ kaphatnak a szülői értekezleten, míg a gyermekeikre játékos foglalkozás vár.

Nagyon sok szeretettel várunk minden szülőt és gyermeket!

Bálint Erika Vanda és Viszhányó Aranka tanítók

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Összeütközött két autó Nagyiratos és Kisvarjas között
Hat személyt szállítottak kórházba.
Hír beküldése
Egy órával kevesebbet fogunk aludni.
<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt két gépkocsivezető Berzován
Az áldozatok 87 és 77 évesek voltak.
<em>Hír szerkesztése</em> Vígjáték, vers, zene – A kamaraszínház áprilisi programja
A Szigligeti Színház, a Kaláka együttes és Montanaro lép fel Aradon.
<em>Hír szerkesztése</em> Bangladesi határsértőket fogtak el Tornyán
Illegális „kivándorlók”.
<em>Hír szerkesztése</em> E-hulladékgyűjtés Pécskán
Új konyhai robotgépeket húznak ki a tombolán.
<em>Hír szerkesztése</em> Jenei Imre 86 éves
A Puskás Intézet is felköszöntötte a Nagyváradon élő szaktekintélyt.
Magyar üzletembereket várnak, a meghívott Miklós Zoltán.
<em>Hír szerkesztése</em> Ez hogy történt? Forgalommentes úton ütközött két kamion
Egy személy súlyosan megsérült.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabó Ödön: sok gólt rúgtunk az elmúlt két évben a magyar oktatásért
Az RMDSZ által közreadott interjú.