Nyílt napot tart a Csiky Gergely Főgimnázium

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium március 14-én nyílt napot tart, melyre a 2023–2024-es tanév leendő előkészítő osztályos tanulóit és szüleiket várja elsősorban. Az alábbiakban közöljük a meghívót.

Minden család életében fontos időszak az, amikor a gyermek iskolába indul, hiszen szeretnénk, hogy a legjobb helyen legyen. Az iskola kiválasztásánal több szempontot is figyelembe kell vennünk, de talán a legfontosabb, hogy a gyermek jól érezze magát, örömmel menjen iskolába, érezze azt, hogy egy közösség része, családias hangulatban teljenek napjai. 

Nagyon fontos, hogy anyanyelvén tanuljon, hiszen gondolatait, érzéseit így fejezi ki a legkönnyebben. A magyar iskola a gyermek anyanyelvének, kultúrájának a gyökereit őrzi és ápolja. Ehhez kíván partner lenni a Csiky Gergely Főgimnázium, ahol szakképzett pedagógusok várják a gyerekeket, hogy játékosan fedezzék fel a betűk és számok birodalmát. 

A tanórákon modern, gyermekközpontú módszerekkel dolgozunk. Gyakran használjuk a kooperatív tanulás elemeit, amelyeknek segítségével megtanulják kifejezni véleményüket, megtanulnak egymásra figyelni és egymást elfogadni. Élmény- és drámapedagógiai eszköztárunkkal pedig igyekszünk sikeresebb, örömtelibb tanulást biztosítani. 

Iskolánkban odafigyelünk arra, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak. A sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatása is eredményesen zajlik, fejlesztőpedagógus, logopédus, iskolapszichológus segíti a felzárkózásukat. 

Diákjaink számtalan versenyen vehetnek részt, az évek során tanítványaink kiemelkedően jól szerepeltek a különböző tanulmányi megmérettetéseken (versmondó-, mesemondó-, matematikai, rajz-, népdaléneklési stb. verseny).

Ahhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat sok közös programot szervezünk: tanulmányi sétákat, kirándulásokat, bábszínházba, múzeumba, kiállításokra járunk, nyáron táborozunk.  Az Iskola Alapítványnak köszönhetően minden gyermek ingyenesen vehet részt a délutáni napközis tevékenységeken, ahol szakképzett tanító foglalkozik a velük. Együtt elkészítik a házi feladatokat, felzárkóztató és fejlesztő programokon vesznek részt.

Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést: iskolánkban néptáncot tanulhatnak, melyet szaktanár oktat. Lehetőség van különböző délutáni szakkörökre (kézműves foglalkozás, sakk, gitár) beiratkozni.

Azokról a településekről, illetve városnegyedekből, ahol nincs magyar nyelvű oktatás, iskolabusz szállítja reggel és órák után a diákokat.

Szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt iskolánk nyílt napjára március 14-én, kedden 17 órától A szülők és gyermekek (leendő előkészítő osztályosok) megtekinthetik az osztálytermeket, elbeszélgethetnek a tanítókkal és az iskola vezetőségével. A szülők minden felmerülő kérdésre választ kaphatnak a szülői értekezleten, míg a gyermekeikre játékos foglalkozás vár. 

Nagyon sok szeretettel várunk minden szülőt és gyermeket!

Bálint Erika Vanda tanító

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)