Aradi és gyulai hagyományos termékek forgalmazásának lehetőségét is keresik

Az Arad és a Gyula közötti civil együttműködés lehetőségeiről, a hétköznapokban való kölcsönös megjelenésről tárgyaltak az Arad–Gyula Kapcsolat Kapcsolatokért Egyesület pénteki közgyűlésén.

Szeretnék, ha minél szorosabb kapcsolatba kerülnének egymással a két testvérváros műkedvelői festői, amatőr fotósai és zenekarjai, illetve az átlagemberek megismerjék a két város hétköznapjait – mondta az Aradi Híreknek a tanácskozás végén Szalai György gyulai önkormányzati képviselő, az egyesület elnöke.

Ennek érdekében idén novemberben egy Aradot bemutató fotókiállítást fognak szervezni a gyulai Kohán-képtárban, és keresik annak a lehetőségét is, hogy egy magyar–román művésztábort szervezzenek Gyula környékén. Szalai György hozzátette, hogy az is tervek között szerepel, hogy a hagyományos és kézműves aradi termékek megvásárolhatók legyenek Gyulán, illetve fordítva, és ehhez az önkormányzatok segítségét kérik, illetve partnereket keresnek.

Az egyesületet tavaly jegyezték be, egy időben az aradi Gyula–Arad Baráti Társasággal; mindkét szervezetnek az a feladata, hogy a civil szféra együttműködését hangolja össze a két városban. A gyulai közgyűlésen az aradi testvérszervezet néhány tagja is részt vett.

A rovatból ajánljuk:

Kapocs a Maros – vízitúra Aradtól Szegedig
Élménybeszámoló a négynapos kalandról.
Román–magyar együttműködéssel javították a Maros alsó szakaszának árvízi biztonságát
Összehangolták a vízügyi adatbázisokat, közös elöntési „haváriatérképek” készültek.
Segítség az ingázóknak a beutazási adatlap módosítása [AUDIO]
Elég csak egyszer kitölteni a digitális járványügyi nyilatkozatot.
Jóváhagyta a kormány a kisvarjasi és ottlakai határátkelők megnyitását
A magyar fél vállalta az infrastruktúra kiépítését.