Nőnek álcázott férfi koldult a központban

Amputált karú nőnek álcázva próbálta meg kihasználni az emberek együttérzését egy 29 éves bákói férfi, aki Aradon kéregetett, de az önkormányzat alárendeltségébe tartozó helyi rendőrség járőrei leleplezték, és „kitoloncolták” a városból.

Az aradi főutcán félmeztelenre vetkőzve kéregető személy keltette fel a figyelmét a rendőröknek, akik az igazoltatás során lepődtek csak meg igazán: kiderült, hogy egy nőnek álcázott férfi koldult, aki az őrsön elmesélte, hogy több városban, köztük a Fekete-tenger partján lévő üdülőtelepeken is ezzel a módszerrel csalt ki pénzt a járókelőktől – számolt be a történtekről közleményében a rendőrség.

A Bákó megyei  illetőségű B. I. azt is elmondta a kihallgatás során, hogy apácának is jól álcázza magát, főként a kolostorok környékén szokott szerzetesnői ruhát ölteni, és a zarándokoktól kéreget. Erről büszkén mutatott egy a TikTokközösségi oldalra feltöltött videót is.

A koldus bemutatta az eszköztárát is: szilikon műmelleket és fejkendőt vett magára, az amputáció helyét pedig paradicsomszósszal imitálta. A rendőrök szerint a békés természetű férfi elismerte, hogy korábban egy buzăui pszichiátrián kezelték, ahonnan távozott, hogy tovább folytassa a koldulást, amiből fenntartja magát. Szegény, ötgyerekes család tagjának mondta magát, de itthon senkije sincs, mert valamennyi családtagja külföldre ment szerencsét próbálni. Aradra csütörtök reggel érkezett vonattal, és néhány napig szándékozott a városban maradni, de a rendőrök a vasútállomásra kísérték, ahol jegyet váltott a Temesvárra tartó vonatra – úgyhogy valószínű, hogy most már a bánsági nagyvárosban kéreget…

A rovatból ajánljuk:

Kitartó hulladékégető – 30 ezer lejre büntettek egy aradi férfit
Figyelmeztették, hogy ne gyújtsa meg a szemetet, de hiába.
Bűnvádi eljárás 24 tonna ammónium-nitrát nem megfelelő tárolása miatt
A vegyi anyag műtrágya vagy robbanószerek készítésére használható.
Kiégett egy traktor egy tornyai farmon
Rövidzárlat okozhatta a tüzet.
Török és szír potyautasokat találtak a gránátalmák között
A román hatóságok eljárást indítottak ellenük és a sofőr ellen.