„Nagy fogás” a határon

Az Arad megyei határrendészek 56 illegális bevándorlót tartóztattak fel az elmúlt napban a román–magyar határszakaszon, közülük 48-at egy kamionba zsúfolva találtak meg.

Szerda este tizenegy óra előtt a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román kamionos rakterében közel félszáz migránst fedeztek fel. A jármű a fuvarlevél szerint elektronikus alkatrészeket szállított Franciaországba, de az áru között bangladesi, indiai, egyiptomi és pakisztáni állampolgárok rejtőztek el.

A vizsgálatok során kiderült, hogy Romániába legálisan érkeztek (turistaként vagy munkavállalási vízummal), de a végcél Nyugat-Európa lett volna, s mivel nem rendelkeztek schengeni vízummal, az utazásnak ezt a módját választották.

A gyulavarsándi határátkelőhelyen szintén egy román teherautósofőr járművében találtak „potyautasokat”: a kamion hivatalosan autóalkatrészeket vitt Németországba, de az áru közé nyolc indiai és pakisztáni férfi „vegyült”, akikről kiderült, hogy korábban menedékjogot kértek Romániában.

A hatóságok idegenrendészeti eljárást indítottak mindkét ügyben.

A rovatból ajánljuk:

Kitartó hulladékégető – 30 ezer lejre büntettek egy aradi férfit
Figyelmeztették, hogy ne gyújtsa meg a szemetet, de hiába.
Bűnvádi eljárás 24 tonna ammónium-nitrát nem megfelelő tárolása miatt
A vegyi anyag műtrágya vagy robbanószerek készítésére használható.
Kiégett egy traktor egy tornyai farmon
Rövidzárlat okozhatta a tüzet.
Török és szír potyautasokat találtak a gránátalmák között
A román hatóságok eljárást indítottak ellenük és a sofőr ellen.