Kiakadt a radar, 281-gyel „tépett” valaki a sztrádán

Alighanem megdőlt a gyorshajtás idei rekordja Romániában: a dél-erdélyi (A1-es) autópálya Pécska és Nagylak közötti szakaszán a radar 281 km/h-s sebességgel mért be egy járművet.

Szombaton és vasárnap szűrték ki a gyorshajtókat a rendőrök az említett sztrádaszakaszon, s a két nap alatt 77 szabálysértés miatt közel 68 ezer lej értékben szabtak ki bírságokat – tájékoztatott vasárnap késő délután az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság. 58 esetben a megengedett sebességhatár túllépéséért büntettek, 26 gépjárművezetőnek 90, 21-nek pedig 120 napra függesztették fel a jogosítványát.

A legextrémebb gyorshajtást egy 38 éves cseh állampolgárságú sofőr nevéhez fűződik, aki óránként 281 kilométeres sebességgel száguldott egy olyan szakaszon, amelyiken 100 km/h volt a megengedett – vagyis 181-gyel lépte túl a határt. Az illető 2900 lejes bírságot kapott, és 120 napra bevonták a jogsiját.

A rendőrség ismételten felhívta a figyelmet a sebességhatárok betartására, mert szerinte a súlyos és halálos közlekedési balesetek zöme a gyorshajtás miatt történik.