Jövő csütörtökön kezdődik a karácsonyi vásár

Ünnepre hangolódva | Archív felvétel

Ünnepre hangolódva | Archív felvétel

November 30. és jövő január 7. között szervezi meg a karácsonyi vásárt az aradi polgármesteri hivatal és a városi kulturális központ.

A rendezvény korábban a városháza előtti téren, illetve az a mögötti parkban tartották meg, de ezúttal a helyszínnek az Avram Iancu (volt Szabadság) teret választották, kiterjesztve a Mețianu (volt Forray) utcára. Az előkészületeknek már neki is láttak.

A városháza közleménye szerint 49 árus fog különböző portékákat kínálni a standokon. Az újdonságot – s egyben a fő attrakciót – az is jelenti majd, hogy egy 30 méter magas óriáskereket állítanak fel a színház háta mögött.

A kulturális műsort ezen a télen a művészeti líceum, a művészeti népiskola, a gyerekpalota és a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai fogják biztosítani. Hétvégeken karácsonyi dalokból összeállított műsorok várnak a közönségre. A vásár naponta 11 és 23 óra között lesz látogatható.

A város karácsonyfáját ezúttal is a polgármesteri hivatal előtt fogják felállítani, még december elseje, a román nemzeti ünnep előtt, de az ünnepi fényeket rajta csak december 5-én este gyújtják majd meg, amikor a gyerekek a Mikulással is találkozhatnak a helyszínen. A szilveszteri tűzijáték és koncert – amelyen többek között a Cargo lép fel – szintén a városháza előtti téren zajlik majd.

A karácsonyi vásár és az óévbúcsúztató ünnepség költségvetése a becslés szerint 330 ezer lej.

A rovatból ajánljuk:

Nagykorúsítás a Csiky Gergely Főgimnáziumban
Az ünnepséget a színházban tartották.
Itt a farsang, itt a bál!
A talpalávalót a Meteor együttes és egy meglepetés-sztárvendég fogja biztosítani.
Idén is lesz EKA-bál
November 18-án, szombaton 20 órától szervezik meg az aradi Expo kiállítási központban a hagyományos Erzsébet-, Katalin- és András-napi batyus bált.