Fekete hétvége Arad megye közútjain

Csoda, hogy túlélték a fiatalok a Déznaláz és Décse közti balesetet | Fotó: ISU

Csoda, hogy túlélték a fiatalok a Déznaláz és Décse közti balesetet | Fotó: ISU

Három közlekedési balesetben egy személy meghalt, további 12 pedig megsérült a hétvégén Arad megyei közútjain. Több tűzesethez is riasztották a katasztrófavédelmi felügyelőséget.

Időrendi sorrendben az első szerencsétlenség Déznaláz (Laz) és Décse (Dieci) között történt péntek éjjel fél tizenkettőkor: egy 18 éves borossebesi fiatalember a személygépkocsijával lesodródott az útról, és a sáncba borult – közölte a borossebesi rendőrség. A sofőrt és négy utasát – szintén fiatalok – kórházba szállították kivizsgálás céljából.

Szombat éjjel – szintén éjfél előtt fél órával – Arad belvárosában történt közlekedési baleset: a Nicolae Grigorescu (Maros) utca felől egy 25 éves aradi férfi a főutca (Republicii sugárút/Andrássy tér) irányába tartott az autójával, amikor nekiment egy másik kocsinak, amelyet egy 28 éves béli (Beliu) illetőségű férfi vezetett, utóbbi autó pedig nekicsapódott egy harmadik, parkoló járműnek. A vétkes sofőr és 27 éves női utasa, illetve a második jármű 21 éves női utasa, továbbá a parkoló autóban ülő 31 éves nő megsérült, valamennyiüket kórházba szállították kivizsgálásra, illetve ellátásra.

A legsúlyosabb baleset vasárnap délután fél négy körül történt Nadabon (Nădab). Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 64 éves kisjenői férfi az Aradi út és a 79-es számú országút kereszteződésében autójával nekiütközött egy Alsósimánd (Șimand) felől Kisjenőbe tartó másik autónak, amit egy 51 éves férfi vezetett. A balesetben elhunyt egy 57 éves nő, az első jármű utasa, míg másik három személy megsérült.

A rendőrség szerint egyik esetben sem volt szó ittas vagy pszichoaktív szerek hatása alatti vezetésről; gondatlanságból elkövetett testi sértés, illetve emberölés miatt folytatnak eljárást.

Tűzesetek is voltak a hétvégén

Több tűzesethez is riasztották a katasztrófavédelmi felügyelőséget (ISU) a hétvégén. Szombaton kora délután a kisjenői állomásból kihajtva sűrű füst csapott fel a Mangalia–Nagyvárad Inter Regio-vonat dízelmozdonyából. Az ISU tájékoztatása szerint a mozdonyt nem tudták lekapcsolni a kocsiszerelvényről, de a mintegy 120 utas részben önerőből, részben a tűzoltók segítségével kimenekült a vagonokból. A tűzoltók szerint lángok végül nem csaptak fel, az erős füstöt a szellőzőberendezések túlhevülése okozhatta.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja... | Fotó: ISU

Ehhez képest az állami vasúttársaság (CFR) közleményében azt írta, hogy a tűzoltók közbeavatkozására nem volt szükség, a mozdonyvezetők lokalizálták a tűzfészket, az utasokat pedig a mozdony utáni első kocsiból a több vagonba terelték. A vonat 180 perces késést szedett össze, de a CFR szerint ennek oka a Medgidia és Mircea Vodă települések közötti bozóttűz, illetve a kánikula miatt bevezetett sebességkorlátozás volt.

Vasárnap több tűzesethez is riasztották a lánglovagokat: az aradi Oituz utcában egy ház melléképületének a teteje égett le mintegy 150 négyzetméteren, a Móricz Zsigmond utcában vélhetően rövidzárlat miatt keletkezett tűz egy személygépkocsiban, de szerencsére nem az utastérben, Alsósimánd határában egy búzatábla gyulladt ki nagyjából 5000 négyzetméteren, Nagylak és Németpereg között a határban pedig egy kombájn kapott lángra.

Tűz az Oituz utcában | Fotó: ISU

A rovatból ajánljuk:

Elfogták a világosi bankautomata-rablás harmadik gyanúsítottját
A 49 éves aradi férfit azzal gyanúsítják, hogy július 5-én két társával felrobbantottak egy ATM-et, amelyből elvittek 200 ezer lejt.
Már négy áldozatot szedett Arad megyében a kánikula
Öt nap alatt 58 személyt kellett sürgősen ellátni túlhevülés miatt.
Már kubai migránsokat is találtak a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen
Egy török kamionsofőr Belgiumba szállított árut, de a raktérben tizenhét potyautas volt.
Felborult egy autó a sztrádán, a benne ülők megúszták karcolásokkal
A két 29 éves férfi visszautasította a kórházi ellátást.