Angolosan leléptek a marokkóiak

Hétfő reggel fedezték fel egy Aradon kialakított karanténközpontban, hogy eltűnt négy marokkói állampolgár, akiket a román hatóságok által elrendelt elkülönítés miatt helyeztek el ott – tájékoztatott a megyei járványmegelőzési bizottság.

A helyszínre küldött rendőrök és csendőrök átfésülték a terepet, és egy közeli erdőben megtalálták az egyik férfit, akit visszavittek az épületbe, és a koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot szabályainak megsértése miatt, újból kell kezdenie a kéthetes karantént. Ennek költségeit ráadásul immár neki kell viselnie.

A tájékoztatás szerint továbbra is folyik a másik három marokkói keresése, és ha megtalálják őket, ragályos betegségek leküzdésének akadályoztatása gyanújával bűnvádi eljárást is indítanak ellenük.

A közleményben hozzátették, hogy a karanténközpontok nem büntetés-végrehajtási intézetek, ahol állandó felügyelet vannak az elszállásoltak, és a csendőrség hatáskörébe nem tartozik az elkülönítésbe helyezett személyek felügyelete, csak a közrend biztosítása az épületek környékén.

A rovatból ajánljuk:

Elfogták a világosi bankautomata-rablás harmadik gyanúsítottját
A 49 éves aradi férfit azzal gyanúsítják, hogy július 5-én két társával felrobbantottak egy ATM-et, amelyből elvittek 200 ezer lejt.
Már négy áldozatot szedett Arad megyében a kánikula
Öt nap alatt 58 személyt kellett sürgősen ellátni túlhevülés miatt.
Már kubai migránsokat is találtak a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen
Egy török kamionsofőr Belgiumba szállított árut, de a raktérben tizenhét potyautas volt.
Felborult egy autó a sztrádán, a benne ülők megúszták karcolásokkal
A két 29 éves férfi visszautasította a kórházi ellátást.