A kamion duplafalú rakterében rejtőztek el a migránsok

Lebuktak a „potyautasok” | Fotó: politiadefrontiera.ro

Lebuktak a „potyautasok” | Fotó: politiadefrontiera.ro

Kéttucat, Romániában jogszerűen tartózkodó, de Nyugat-Európába illegálisan kijutni próbálkozó bevándorlót találtak szerdán a román határőrök egy kamion speciálisan erre a célra kialakított rejtekhelyén a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen.

Az aradi határrendészet csütörtöki tájékoztatása szerint a 45 éves román állampolgárságú kamionsofőr áru nélkül vezette a nyergesvontatót Olaszországba, de a határrendészek a raktér tüzetes átvizsgálása során felfedezték, hogy az duplafalú, és a rejtekhelyen 24 bangladesi és szíriai állampolgárt találtak.

A kihallgatás során kiderült, hogy a külföldiek legálisan – munkavállalási engedéllyel – érkeztek Romániába, de igazából Nyugat-Európába szerettek volna jutni, de oda nem volt érvényes vízumuk, ezért próbálkoztak „potyautasként” kiszökni az országból.

A 24 és 48 év közötti migránsok ellen tiltott határátlépés kísérletének, a sofőr ellen embercsempészet gyanújával indítottak eljárást.

A rovatból ajánljuk:

Elfogták a világosi bankautomata-robbantás gyanúsítottjait
A rendőrség szerint egy albán és két román az elkövető. Arra készültek, hogy elhagyják az országot. A 37 és 42 év közötti férfiak közül ketten büntetett előéletűek, és az Európai Uniós más tagállamaiban is követtek el hasonló bűncselekményeket.
Migránsok bújtak meg a fagyasztott pékáru között
„Élő árut” is találtak a határőrök a dobozok között.