Zsóri Dániel: öt meccs, négy gól

Öt mérkőzésen négy gólt szerzett a szlovéniai edzőtáborban Zsóri Dániel, a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban (NB I) újonc Budafoki MTE csatára, így a simonyifalvi születésű játékos bizakodva tekint a következő szezon elé.

A még mindig csak 19 éves, de Puskás-díjjal büszkélkedő futballista játékjoga továbbra is a MOL Fehérvár FC-jé, de mivel kevés lehetőséget kapott a legutóbb ezüstérmes csapatban, a 2020–2021-es szezont kölcsönben Budafokon tölti.

A csapat szlovéniai edzőtáborában remek formában játszott Dani – akit decemberben díszpolgári címmel tüntettek ki szülőfalujában –, három akció- és egy tizenegyes gólt szerzett, amivel új csapata meghatározó tagjává lépett elő.

„Kétségtelen, bizonyos szempontból vízválasztó esztendő előtt állok, ha elkapom a fonalat és jó idényt produkálok a Budafokkal, még több ajtó nyílik meg előttem. De semmi szenzációt sem találok abban, hogy a csatároktól várják a gólokat. Abszolút nem érzem tehernek, sőt a nyomás alighanem jót tesz a teljesítményemnek. Úgy tartom, ha valaki keményen dolgozik és tesz a sikerért, a munka előbb-utóbb beérik” – nyilatkozta a hazaúton a Nemzeti Sportnak.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

A rovatból ajánljuk:

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott – izgalmas meccsen nyert az UTA
A hétgólos meccs alaposan kárpótolta a nézőket a két csapat korábbi „ínséges” találkozóiért, hiszen az alapszakaszban Aradon gól nélküli döntetlen, Voluntari-on 1–0-s UTA-győzelmet hozó mérkőzést játszott egymással a két csapat.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.
Idegenben nyert és a felsőházi rájátszásra hajthat az UTA
Csak egy pont választja el a hatodik helytől.