Világhódító úton a teqball [AUDIÓ]

A labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport egyre népszerűbb, az „asztalilábtenisz” után már a röplabda, a pingpong és a kézilabda asztali változatát is kifejlesztették a sportág feltalálói.

A teqball Magyarországról indult világhódító útjára. A labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport egyre népszerűbb, az „asztalilábtenisz” után már a röplabda, a pingpong és a kézilabda asztali változatát is kifejlesztették a sportág feltalálói. Romániában a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team a sportág és a sportszerkereskedés hivatalos képviselői.

A teqball kifejlesztői a magyar Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és Gattyán György. A sportot hivatalosan 2016. október 18-án mutatta be Budapesten Ronaldinho brazil futballista, bár addigra már jó ideje tesztelték.

Bárki kipróbálhatta

Az idei Aradi Magyar Napokon a csapat néhány tagja bemutatót tartott az érdeklődőknek, akik ki is próbálhatták a játékot.

A Góbék Teqball Team vezetőjét, Ilyés Szabolcsot a pihenő alatt kérte mikrofon elé Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.