Válogatott meghívót kapott az UTA középpályása

Mirel Rădoi, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívót küldött Alexandru Albunak, az UTA középpályásának a nemzeti csapat novemberi mérkőzéseire, így 26 év szünet után ismét van aradi kerettagja a nagyválogatottnak.

Az UTA 12 év kihagyás idén után jutott fel az első osztályú bajnokságba, amelyben jelenleg az előkelő ötödik helyen áll. A piros-fehér mezes csapat alapemberének számít Alexandru Albu, akinek eddigi megbízhtaó teljesítményére felfigyelt a szövetségi kapitány is.

Bálint László, az UTA vezetőedzője a klub honlapján olvasható beszámolóban úgy fogalmazott, hogy az egész egyesületnek nagy szakmai elismerés, hogy az élvonalbeli újonccsapattól is kiszemelt egy játékost Mirel Rădoi. A klub emlékezetet arra is, hogy legutóbb 1994. február 16-án szerepelt UTA-játékos a román válogatottban: az aradiak akkori házi gólkirálya, Adrian Ungur a Dél-Korea ellen 2–1-re megnyert barátságos meccsen lépett pályára címeres mezben.

Románia november 11-én Ploiești-en Fehéroroszországgal játszik felkészülési mérkőzést, majd a Nemzetek Ligájában Norvégiával Bukarestben (15-én), Észak-Írországgal pedig Belfastban (18-án) találkozik.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.