UTA kontra FRF: július 3-ig megszülethet az ítélet

2020. június 12.
Július 3-ig, egy nappal a másodosztályú labdarúgó-bajnokság „vészrájátszásának” rajtjáig ítéletet hirdetnek az UTA által a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) indított perbe – adta hírül honlapján az aradi futballklub.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA kontra FRF: július 3-ig megszülethet az ítélet
Készülnek a játékosok a folytatásra | Fotó: uta-arad.ro

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított Liga 2-őt vezető egyesület hétfőn fordult a svájci székhelyű nemzetközi bírósághoz, amiért a román szövetség (FRF) a résztvevő klubok túlnyomó többségének engedve úgy döntött, hogy a mezőny egy része számára lefújj ezt az idényt, de az első hat helyezettnek körmérkőzéses rájátszásban kell döntenie a feljutást jelentő első két hely, illetve az osztályozót érő harmadik hely sorsáról. Ráadásul az eddig gyűjtött pontok számát megfelezték, így az UTA eddigi 11 pontos előnye 5-re olvadt a Mioveni-nyel szemben.

Az aradi egyesület sportszerűtlennek, diszkriminálónak, szabályellenesnek és önkényesnek tartotta a pontok levonását, ezért nyújtott be keresetet a FRF ellen a lausanne-i bírósághoz.

Az UTA közleménye szerint folyamodványukat iktatták, és a FRF is belement abba, hogy gyorsított eljárásban tárgyalják, így legkésőbb július 3-ig – a rájátszás tervezett rajtja előtt egy nappal – ítéletet hirdessenek. Mivel a piros-fehér mezes csapat állja a perköltségeket, a szövetség abba is belement, hogy az általa igényelt háromtagú bírói tanács helyett egy bíró döntsön az ügyben – tették hozzá.

A rájátszást július 4. és augusztus elseje között bonyolítják le, jelenleg az UTA 25 ponttal ált a 20-20 pontos Mioveni és Turnu Măgurele, valamint az egyaránt 19 pontos Argeş, Petrolul és Rapid előtt. A körmérkőzéses befejezésnek nem lesznek visszavágóik, az UTA három meccset játszhat hazai pályán.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Óriási a sor a határátkelőhelyeken
Jönnek haza nyaralni a vendégmunkások.
<em>Hír szerkesztése</em> Szombaton kigyulladt, és egész éjjel égett a szeméttelep
Sikerült megfékezni a lángok tovább terjedését.
<em>Hír szerkesztése</em> Háromnapos kamionstopot rendeltek el a kánikula miatt
Eredetileg július 29. és 31. között rendeltek el kamionstopot, de ezt szombaton augusztus elsejére és 2-ra is kiterjesztették, Hargita, Suceava és Botoșani megye kivételével. 12 és 20 óra között tilos a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedése az országutakon és autópályákon.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi személyiségek – kettős könyvbemutató
Juhász Béla interjúsorozatának tavalyi és idei kötetét is kézbe vehetik az olvasók.
<em>Hír szerkesztése</em> Tarhonyakészítés a Tornyai Tájházban [AUDIO]
A 19. Nagyzeréndi Nemzetközi Alkotótábor résztvevőivel.
<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól lazítanak a koronavírus elleni korlátozásokon
A fesztiválszervezők is örvendhetnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Törölték a járványügyi szempontból kockázatos zónákból beutazó 3–6 éves gyerekek tesztelési kötelezettségét
<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben nyert az UTA [FRISSÍTVE]
Parádés góllal szereztek három pontot az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Életet visznek a Borzák-malomba [AUDIO]
Közösségi célra ajánlották fel a tulajdonosok az ipartörténeti létesítményt.
<em>Hír szerkesztése</em> Horgászzsinórba gabalyodott hattyút mentettek meg a tűzoltók
Minden tudásukra és találékonyságukra szükségük volt.