UTA-Crvena Zvezda öregfiúk meccs

Az 1971-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája keretében játszott UTA-Crvena Zvezda mérkőzés emlékére hétfőn 17 órától a Neuman Stadionban öregfiúk meccsre kerül sor az aradi és a belgrádi csapat között. „Az elmúlt évtized egyik legjelentősebb labdarúgó eseménye lesz, hisz a Crvena Zvezda remek csapat, így érthető, hogy négy évbe tellett a hétfői öregfiúk találkozó megszervezése. Nem egyszerű feladat összegyűjteni a régi játékosokat”– mondta ma Váczi György, egykori UTA-labdarúgó, az UTA Old Boys Klub elnöke. „Nagy megtiszteltetés Arad számára, hogy a belgrádiak elfogadták a meghívást”, tette még hozzá a csapat másik legendás játékosa, Bíró Gábor.
A Crvena Zvezda (Vörös Csillag) 20 játékossal érkezik, köztük nyolcan pályán voltak 1971-ben az UTA által mindkét meccset (1-3 és 0-3) elveszített összecsapáson. A nyolc egykori játékos: Acimović, Dujković, Djoroć, Krivokuca, Klekovski, Mihajlović, Karasi şi Filipović.
A barátságos mérkőzésre meghívás kapott még, többek között Helmuth Duckadam, Jackie Ionescu, Miodrag Belodedici, Pozsony Jenő.
Az UTA öregfiúk azt is tervezik, hogy legközelebb a Salzburgot látnák vendégül Aradon, akikkel 1971-72-ben játszottak az UEFA-kupában.

                                                                                                                                       Irházi János

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.