Új pálya, új forma: nyert a „hazatérés” alkalmával az UTA

Ismét saját pályáján játszhat az aradi csapat, a nézőknek sem kell utazniuk a kényszeralbérletbe | Fotó: UTA Facebook-oldal

Ismét saját pályáján játszhat az aradi csapat, a nézőknek sem kell utazniuk a kényszeralbérletbe | Fotó: UTA Facebook-oldal

Győzelemmel tér vissza saját pályájára az UTA, ugyanis a Neuman Ferenc Aréna gyepszőnyegének a cseréje után első ízben fogadhatta Aradon az éppen aktuális ellenfelét – ezúttal a Sepsi OSK-t, amelyet izgalmas meccsen győzött le az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombat kora délutáni meccsén.

A helyezések alapján a felsőházi rájátszásra hajtó – a téli szünetben a magyar válogatott Varga Kevinnel erősítő és a játékost bevető – sepsiszentgyörgyi csapat volt az esélyesebb a kiesés ellen küzdő UTÁ-val szemben. A papírformát azonban szervezettséggel és lelkesedéssel „borította” a hazai együttes, amely egy szerencsés góllal szerzett vezetést az első félidőben (Fábry lövése Omondin irányt változtatva kötött ki a háromszékiek kapujában).

Térfélcsere után Rodrigues megduplázta az előnyt, nem sokkal később pedig Fábry meg is triplázta – ezt a gólt azonban a játékvezető a videóbíró alapján érvénytelenítette les címén. Amit a VAR elvett, pár perc múlva vissza is adta: a szentgyörgyi Debeljuh tizenhatoson belüli vélt buktatásáért megadott tizenegyest visszavonta, a csatárt pedig műesésért sárga lappal „jutalmazta” a sípmester.

Nem úszta meg azonban büntető nélkül az UTA: a hajrában Ștefănescu végezhetett el tizenegyest, amivel felzárkózott a vendégcsapat. A megítélt tízperces ráadás a rendes játékidő után idegőrlő lassúsággal telt az aradi drukkerek számára, de végül sikerült kiszurkolni a megérdemelt győzelmet. Az UTA 27 ponttal feljött a 12. helyre.

Superliga, 23. forduló:

  • UTA–Sepsi OSK 2–1, gólszerzők: Omondi (35.), Rodriugues (51.), illetve Ștefănescu (85., 11-esből)

  • Farul–FCU 1948 Craiova 1–0

  • Oțelul–Petrolul 0–0

  • Dinamo–Rapid 1–2

  • Hermannstadt–FC Botoșani 2–0

  • Poli Iași–Kolozsvári Universitatea 1–0

  • Universitatea Craiova–FCSB 0–3

  • CFR–FC Voluntari 4–1

Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA február 4-én, vasárnap Kolozsváron vendégszerepel az Universitatea ellen.

A rovatból ajánljuk:

Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.
Idegenben nyert és a felsőházi rájátszásra hajthat az UTA
Csak egy pont választja el a hatodik helytől.
Vezetett, de emberhátrányban az egyenlítésért hajtott az UTA
Az aradiak ifjú tehetsége, Rareș Pop a Rapidé lett.
Elmozdult a kieső helyről az UTA
Magabiztos győzelem Kolozsváron.
Lefagyott az UTA a „tavaszi” nyitányon
Súlyos vereség az FCSB ellen.