Továbbjutott a Videoton és a Steaua az Európa Ligában

Magyar futballcsapattól ritkán látott jó teljesítménnyel, kettős győzelemmel jutott tovább az Európa Liga 3. selejtezőfordulójából a Videoton, amely a belgiumi visszavágón is nyerni tudott a Gent ellen.
Sikerült a bravúr a Steauának is, amely a bukaresti vereségért Szlovákiában vágott vissza a nagyszombati együttesnek, méghozzá továbbjutást érő győzelmet aratva.
 
GentVideoton 03, gólszerzők: Oliveira (13. perc), Nikolics (68.és 71. perc); továbbjutott a Videoton 4–0-val.
Nagyszombati Spartak–Bukaresti Steaua 0–3, gólszerzők: Sobrinho (8. perc), Rusescu (77. perc), Nikolics (84. perc); továbbjutott a Steaua 3–1-gyel.
Bukaresti Rapid–Heerenveen 1–0, gólszerző: Herea (20. perc, tizenegyesből); továbbjutott a Heerenveen 4–1gyel.
 
-----------------------
 
A Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóin a magyar bajnok Debrecen (kedden) és a román ezüstérmes Vaslui (szerdán) is vendéglátóként szenvedett vereséget, pedig az első meccsen mindkettő reménykeltő 1–1-et ért el idegenben. A hajdúságiakat a fehérorosz BATE Boriszov, a moldvaiakat a török Fenerbahce búcsúztatta. A román bajnoki címvédő Kolozsvári CFR Csehországban nyert szerdán, és kettős győzelemmel jutott a rájátszásba (a csoportmeccsek előtti utolsó fordulóba). A Debrecen és a Vaslui az alacsonyabb rangú Európa Liga utolsó selejtezőfordulójában vigasztalódhat. A BL-ben és az EL-ben is pénteken sorsolnak.
 
Slovan Liberec–Kolozsvári CFR 1–2, gólszerzők: Šural (58. perc), illetve Kapetanos (45+1. perc), Sougou (90+4. perc); továbbjutott Kolozsvár 3–1-gyel.
Vaslui–Fenerbahce 1–4, gólszerzők: M. Niculae (14. perc), illetve Caner Erkin (12. perc), Kuyt (71. és 76. perc), Sow (90+2. perc); továbbjutott a Fenerbahce 5–2-vel.
Debreceni VSC–BATE Boriszov 0–2, gólszerzők: Mozolevszkíj (25. perc), Volodko (59. prec); továbbjutott a BATE 3–1-gyel.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.