Továbbjutott a Debrecen a BL-ben

Szakály Péter fekszik a földön fejelés után, miközben Varga József (j2) belövi a debreceniek második gólját

A Debreceni VSC kedd este 3–0-ra legyőzte Nyíregyházán az albán Skenderbeu együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján, így 3–1-es összesítéssel jobbnak bizonyult riválisánál.
Rögtön nekiesett és a kapujához szegezte az 1–0-ás előnnyel érkezett albán bajnok Skenderbeu gárdáját a Debrecen. Coulibaly révén 12 perc elteltével ledolgozta hátrányát a hajdúsági együttes, amely a helyzetek alapján már az első játékrészben eldönthette volna a továbbjutás kérdését, azonban a szünetig nem sikerült újabb gólt szereznie. A második félidőben szűk negyedóra elteltével Varga növelte kettőre a debreceni előnyt, ezt követően nyíltabb lett a játék, de a kiválóan működő hazai védelem rendre hárította az albán próbálkozásokat. A hajrában Coulibaly újabb gólja végleg eldöntötte a párharc kimenetelét.
A DVSC a 3. fordulóban a fehérorosz BATE Boriszov és a macedón FK Vardar párharcának győztesével találkozik, melynek első felvonásán előbbi hazai pályán 3–2-re nyert (a visszavágót ma rendezik). A következő kör első találkozóját július 31-én vagy augusztus elsején játsszák, a visszavágó egy héttel később lesz Nyíregyházán. A 3. selejtezőfordulóban kapcsolódnak be a BL-ben érdekelt román csapatok is. Az aranyérmes Kolozsvári CFR a cseh Slovan Libereccel játszik a bajnokok ágán, az ezüstérmes Vaslui pedig a török Fenerbahcsével a nem bajnokok ágán.

 

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó: Debreceni VSC–Skenderbeu 3–0, gólszerzők: Coulibaly (12. és 87. perc), Varga J. (58. perc.). Továbbjutott a DVSC 3–1-es összesítéssel.

----------------------

Csütörtökön rendezik az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágóit. A Budapest Honvéd 1–0-s hátránnyal fogadja az orosz (dagesztáni) Anzsi Mahacskalát (m2, 19.20), míg a Videoton 1–1-es idegenbeli döntetlen után várja a Pozsonyi Slovan látogatását (m2, 20.20). A Bukaresti Rapid 3–1-es előnnyel utazik a finn MYPA otthonába.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.