Továbbjutott a Debrecen a BL-ben

2012. július 25.
Szakály Péter fekszik a földön fejelés után, miközben Varga József (j2) belövi a debreceniek második gólját

A Debreceni VSC kedd este 3–0-ra legyőzte Nyíregyházán az albán Skenderbeu együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján, így 3–1-es összesítéssel jobbnak bizonyult riválisánál.
Rögtön nekiesett és a kapujához szegezte az 1–0-ás előnnyel érkezett albán bajnok Skenderbeu gárdáját a Debrecen. Coulibaly révén 12 perc elteltével ledolgozta hátrányát a hajdúsági együttes, amely a helyzetek alapján már az első játékrészben eldönthette volna a továbbjutás kérdését, azonban a szünetig nem sikerült újabb gólt szereznie. A második félidőben szűk negyedóra elteltével Varga növelte kettőre a debreceni előnyt, ezt követően nyíltabb lett a játék, de a kiválóan működő hazai védelem rendre hárította az albán próbálkozásokat. A hajrában Coulibaly újabb gólja végleg eldöntötte a párharc kimenetelét.
A DVSC a 3. fordulóban a fehérorosz BATE Boriszov és a macedón FK Vardar párharcának győztesével találkozik, melynek első felvonásán előbbi hazai pályán 3–2-re nyert (a visszavágót ma rendezik). A következő kör első találkozóját július 31-én vagy augusztus elsején játsszák, a visszavágó egy héttel később lesz Nyíregyházán. A 3. selejtezőfordulóban kapcsolódnak be a BL-ben érdekelt román csapatok is. Az aranyérmes Kolozsvári CFR a cseh Slovan Libereccel játszik a bajnokok ágán, az ezüstérmes Vaslui pedig a török Fenerbahcsével a nem bajnokok ágán.

 

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó: Debreceni VSC–Skenderbeu 3–0, gólszerzők: Coulibaly (12. és 87. perc), Varga J. (58. perc.). Továbbjutott a DVSC 3–1-es összesítéssel.

----------------------

Csütörtökön rendezik az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának visszavágóit. A Budapest Honvéd 1–0-s hátránnyal fogadja az orosz (dagesztáni) Anzsi Mahacskalát (m2, 19.20), míg a Videoton 1–1-es idegenbeli döntetlen után várja a Pozsonyi Slovan látogatását (m2, 20.20). A Bukaresti Rapid 3–1-es előnnyel utazik a finn MYPA otthonába.

MTI

További hírek

Hír beküldése
A temetőkápolna falán helyezték el az emlékjelet.
Hír beküldése
A hirtelen lezúduló csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.
<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok
Villámárvizek voltak Arad megye keleti részén.
Hír beküldése
Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy részlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében
Egy hete tartanak a földmozgások.
<em>Hír szerkesztése</em> A kormány újabb ígérete ellenére is folytatódik a pedagógusok sztrájkja
Attól sem zárkóznak el, hogy bojkottálják a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáját és az érettségit.
<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlent játszott az UTA az osztályozó első meccsén
Az aradiak őrzik az esélyt az élvonalban maradásra.
<em>Hír szerkesztése</em> Nemzetközi rádióamatőr-találkozót szerveznek Pécskán
MZ/X.
<em>Hír szerkesztése</em> Trianon kiteljesedése napról napra
Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő előadása a békediktátumról és az ukrajnai háborúról.
<em>Hír szerkesztése</em> Tisztelgés Pécskán a nemzet napszámosainak emléke előtt
A temetőben gránit emléktáblák őrzik majd a néhai pedagógusok neveit.