Szombathelyen folytatja pályafutását Liviu Antal

Másfél éves szerződést kötött a Haladással Liviu Antal, akivel az UTA a téli átigazolási szezonban bontotta fel a megállapodást.

Az NB II-ben szereplő szombathelyi klub honlapjának beszámolója szerint a jobboldali középpályásként és csatárként egyaránt bevethető labdarúgó már be is mutatkozott a harmadosztályú Nagykanizsa ellen 5–0-ra megnyert mérkőzésen, amelyen 54 percet töltött a pályán.

A 32 éves játékos a múlt évben szerződött Aradra, de nem vált meghatározó játékossá az UTÁ-ban. Viszont 2011-ben megnyerte a bajnokságot és a Szuperkupát a Galaci Oțelullal, gólkirályi címet szerzett (2014) az FC Vaslui színeiben, amit megismételt (2018) a litván Zlagiris Vilnius csapatában.

Az egyszeres román válogatott játékos szerepelt továbbá Marosvásárhelyen, Chiajnán, a Pandurii és a CFR csapatában, Litvánián kívül pedig Törökországban és Izraelben légióskodott. Információink szerint a szilágysomlyói születésű Antal folyamodott a magyar állampolgárságért a kedvezményes honosítási programon keresztül, így – ha megkapja – Magyarországon nem fog külföldinek számítani, ami a Haladásnak előnyt jelent majd.

Az UTA a 16 csapatos román első osztályú bajnokság folytatását a 9. helyről várja (a jövő hétvégén a Medgyesi Gaz Metant fogadja a tavaszi első fordulóban), míg a Haladás a 20 tagú magyar másodosztályban a 4. pozícióban áll.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.