Szlovéniai edzőtáborba utazik az UTA

Eddig Aradon zajlott a felkészülés | Fotó: UTA Facebook-oldal

Eddig Aradon zajlott a felkészülés | Fotó: UTA Facebook-oldal

Június 19–30. között Szlovéniában tartózkodik majd az UTA, az aradi labdarúgócsapat ugyanis ott készül fel az első osztályú labdarúgó-bajnokság (Superliga) 2024–2024-ös idényének rajtjára.

Az aradi klub hivatalos médiafelületein közölt hír szerint az edzőtábor idején négy felkészülési meccset is játszanak a piros-fehér mezes futballisták: június 22-én az albán FC Egnatia, 24-én a bosznia-hercegovinai FC Borac Banja Luka, 28-án a szintén bosnyák FK Szarajevó, 30-án a szerb Napredak Krusevac ellen vezeti a tanítványai Mircea Rednic vezetőedző, akivel nemrég 2026-is szóló szerződés-hosszabbítást írt alá az aradi egyesület vezetősége.

Az UTA 2020-as élvonalba jutása óta a legjobb helyezést érte el a májusban befejeződött idényben, ugyanis megnyerte az alsóházi rájátszást, vagyis abszolút sorrendben a hetedik lett a román bajnokságban, amivel jogot szerzett arra, hogy selejtezőt vívjon az európai Konferencialigában való indulásra, de a vezetőség nem igényelt nemzetközi (UEFA-) licencet, így a szurkolók bánatára a csapat lemaradt a kontinentális kupaszereplés lehetőségéről.

A rovatból ajánljuk:

Szerencsétlen 13-as: kikapott a UTA a hétvégi fordulóban
Nem jött jól a válogatott meccsek miatt elrendelt bajnoki szünet az aradi csapat számára.
Pecsovszky József 56 évvel ezelőtt hunyt el
A legendás labdarúgó 47 évet élt.
Emberhátrányban is három pontot szerzett az UTA
A Puskás-díjas Zsóri Dániel hazai közönség előtt is bemutatkozott.
Pingpongbajnokságot hirdetnek amatőröknek
Zimándközön állnak asztalhoz.
Aradi úszósikerek Orosházán
A Nagy Sándor-emlékversenyen remekeltek a VSK-sok.