Szezonértékelés Mészár Sándorral: „Kiesés még nincs a lajstromomban” [AUDIO]

A klubvezetés által biztosított feltételek alapján az első hatban lenne a csapat helye – állítja a menedzser.

Június 4-én vált biztossá az UTA labdarúgócsapatának első osztályban maradása, amikor az FC Buzău elleni osztályozó párharc visszavágóján, az idegenbeli gól nélküli döntetlen után hazai pályán 5–1-es kiütéses győzelmet aratott.

Az idén fennállása 78. évfordulóját ünneplő aradi klub egy több mint 40 éves rossz sorozatot feledtetett el, hiszen 1979 óta nem fordult elő, hogy sorozatban a negyedik idényét kezdheti majd meg a román élvonalbeli pontvadászatban. A túlóra nemcsak felesleges izgalmakat, hanem jelentős bevételkiesést is jelentett az egykori textilgyári csapatnak – árulta el Mészár Sándor, az UTA újjáalapítója és tulajdonosa, aki ennek ellenére pozitívan értékeli a mögöttük hagyott szezont, és derűlátóan tekint az előttük álló idényre.

 

A csapatot 10 év alatt a negyedik ligából az első osztályba juttató sportmenedzser radikális változásokat helyezett kilátásba a játékoskeret összetételét illetően, és a premizálási stratégiát is megváltoztatja. Mindezt azért, mert állítása szerint, a klubvezetés által biztosított feltételek alapján az első hatban lenne a csapat helye. Mészár Sándor azt is elmondta, hogy a magyar futballhagyományokkal rendelkező UTA kérte felvételét a magyar kormány határon túli sportklubokat támogató programjába, és ha pozitív választ kap, egy egész régiót kiszolgáló akadémiai központot hozna létre.

Mészár Sándort Pataky Lehel Zsolt kérte szezonértékelésre. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

 

A rovatból ajánljuk: