Szerencsés góllal nyert az UTA

Egygólos győzelmet aratott az UTA hazai pályán az újonc U Craiova 1948 ellen az első osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának vasárnap késő délutáni meccsén.

Az aradiak egy szerencsés góllal szereztek vezetést a 13. percben: Dangubic lövésénél az oltyán védelem megpróbált felszabadítani, de Negru – a vendégek szempontjából – oly szerencsétlenül találta el a labdát, hogy az Rogerről a craiovai kapuba pattant.

Az aradiak brazilja még két alkalommal került középpontba, mindkétszer a második félidőben, viszont hiába kapott „forintos” labdákat, ráébresztette a közönséget, hogy hiába dél-amerikai, a technikája korántsem brazilos: egyszer kivezette a játlkszert az alapvonalpon túlra, második alkalommal könnyen tisztáztak előle a védők.

A craiovaiak az első tíz perc végén, illetve a szünet előtt prá perccel szerezhettek volna vezetést, de Iacob kapus résen volt. Ezeket leszámítva igazán nagy gólhelyzet nem adódott, és bár a technika és taktika mindkét oldalon hagyott kívánni valót maga után, az iramra nem lehetett panasz.

Az aradiak a 62. perctől emberelőnyben játszottak, miután Albut két sárgalapos figyelmeztetés után kiállították, de nem tudták gólra váltani a létszámfölényüket. Bálint László György vezetőedző legénységének nagyon kellett ez a siker, hiszen öt tétmeccs (négy bajnoki és egy kupamérkőzés) óta nem nyert az UTA.

  • 1. Liga, 12. forduló: UTA–U Craiova 1948 1–0, gólszerző: Roger (13.).

További eredmények:

  • Medgyesi Gaz Metan–Dinamo 2–1
  • Sepsi OSK–FC Voluntari 1–2
  • FCSB–CS Mioveni 3–0
  • FC Argeș–Konstancai Farul 2–1
  • Rapid–Kolozsvári CFR 2–0
  • FC Botoşani–Chindia Târgovişte 0–0
  • Universitatea Craiova–Academica Clinceni 5–0
Táblázat: livescore.in

Az UTA október 25-én, hétfőn az Academica Clinceni vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.