Szenzáció – legyőzte a címvédőt az UTA! [VIDEO]

A forduló meglepetését okozva az UTA 1–0-ra nyert Kolozsváron vasárnap este, az első osztályú labdarúgó-bajnokságban címvédő CFR otthonában.

A papírformának megfelelően a hazaiak uralták az első félidőt, az 1. Ligában újoncnak számító aradiak alig tudták a labdát is megtartani, nemhogy helyzeteket kialakítani.

Ehhez képest az igazán veszélyes kolozsvári gólhelyzetekre a játékrész hajrájáig kellett várni. Egy ízben a lécet is eltalálták a hazaiak, de többször az aradi hálóőrnek, Iacobnak kellett bravúrt bemutatnia a hárításhoz.

Térfélcsere után mindkét oldalon volt egy-egy nagy helyzet, de kihasználatlanul maradtak. Negyéd órával a vége előtt Buăcianu cselezgetett a kolozsvári tizenhatos vonalánál, lekészítette a labdát Horának, aki egy nem túl erős lövéssel a kapuba juttatta azt. A hajrában hiába erőlködött a címvédő, egyenlítenie nem sikerült, így Bálint László vezetőedző tanítványai nagy meglepetésre nyertek.

Az UTA a következő hét végén a Román Kupa 5. fordulójában lesz érdekelt, éspedig a másodosztályú FK Csíkszereda otthonában, rá egy hétre pedig a bajnokságban a FCSB-hez látogat Bukarestbe.

E sărbătoare în vestiar! #DoarUTA

Közzétette: UTA Arad – 2020. november 22., vasárnap

1. Liga, 11. forduló: Kolozsvári CFR–UTA 0–1, gólszerző: Hora (75.).

További eredmények:

  • Politehnica Iaşi–FC Argeş 1–1
  • Dinamo–FC Voluntari 3–0
  • Academica Clinceni–FC Viitorul 1–0
  • AFC Botoşani–Universitatea Craiova 0–0
  • AFC Hermannstadt–Astra Giurgiu 0–1

FRISSÍTÉS: hétfői eredmények:

  • Chindia Târgovişte–Sepsi OSK 1–2
  • Medgyesi Gaz–FCSB 2–3
Forrás: prosport.ro

 

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a nagyszebeni Hermannstadtól az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának pénteki délutáni meccsén. A második félidőben Paraschiv elérte a mesterhármast, Micovschi távoli lövése pedig csak a szépítésre volt elegendő.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.