Svájci ellenfél a BL-ben a Kolozsvárnak – sorsoltak az Európa Ligában is [FRISSÍTETT]

A magyar válogatott Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht a ciprusi AEL Limasszollal találkozik majd a labdarúgó Bajnokok Ligája 4., utolsó selejtezőkörében, amiben a csoportkörbe jutás a tét. Az európai szövetség honlapja szerint a pénteki sorsolás alapján a magyar bajnok Debrecent szerdán búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov Lencse László csapatával, az izraeli Hapoel Kiryat Shmonával csap össze, míg a Vass Ádámot is a soraiban tudó Kolozsvári CFR a svájci FC Basellel játszik majd (a múlt szezonban a Galaci Oţelul szerepelt egy csoportban a svájciakkal).
Az első mérkőzéseket augusztus 21-én és 22-én, a visszavágókat pedig egy héttel később, 28-án és 29-én rendezik. A párharcok győztesei a BL, vesztesei az Európa Liga csoportkörébe jutnak.
 
A BL-selejtező 4. fordulójának párosítása, bajnokok ága: FC Basel (svájci)–Kolozsvári CFR, Helsingborg (svéd)–Celtic (skót), BATE Boriszov (fehérorosz)–Hapoel Kiryat Shmona (izraeli), AEL Limasszol (ciprusi)–Anderlecht (belga), Zágrábi Dinamo (horvát)–Maribor (szlovén).

Nem bajnokok ága: Braga (portugál)–Udinese (olasz), Szpartak Moszkva (orosz)–Fenerbahce (török), Málaga (spanyol)–Panathinaikosz (görög), Borussia Mönchengladbach (német)–Dinamo Kijev (ukrán), Lille (francia)–FC Koppenhága (dán).
 
--------------------------
 

Az Európa Liga-selejtező 4. fordulójának párosítása (a magyar és román csapatok ellenfelei): Trabzonspor (török)–Videoton, Debreceni VSC–FC Bruges (belga), Bukaresti Steaua–Ekranas (litván), Vaslui–Internazionale (olasz), Bukaresti Dinamo–Metaliszt Harkiv (ukrán). Az első meccseket augusztus 23-án, a visszavágókat 30-án játsszák.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.