Sorsoltak az Európa Ligában

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felcserélte a pályaválasztói jogot, így a Budapest Honvéd idegenben, az MTK (amelyik NB II-esként játszott a Magyar Kupa döntőjében) hazai pályán kezd az Európa Liga selejtezőjének 1. fordulójában.

Az UEFA honlapja szerint a Honvéd első mérkőzésére a Flamurtari Vlore ellen jövő csütörtökön, július 5-én Albániában kerül sor, míg az MTK ugyanezen a napon Budapesten fogadja a szlovák Senica együttesét. A visszavágókat egy héttel később rendezik. Továbbjutás esetén az orosz Anzsi Mahacskala vár a Honvédra,az MTK-ra pedig a ciprusi APOEL.

A július 19-én és 26-án esedékes 2. fordulóban a bajnoki ezüstérmes Videoton a pozsonyi Slovannal csap majd össze a továbbjutásért, s a visszavágót vívja hazai pályán.

A Román Kupa-győztes Bukaresti Rapid a 2. selejtező-fordulóban kapcsolódik be, és a Myllykosken Pallo-47 (finn)-Cefn Druids AFC (walesi) párharc győztesével kezd hazai pályán. A többi román csapat később csatlakozik a mezőnyhöz.

A Bajnokok Ligájában már tegnap sorsoltak: a magyar aranyérmes Debreceni VSC a 2. selejtező-fordulóban (július 17/18. és 24/25.) lép pályára először az albán KS Skënderbeu vendégeként. Az érintett román csapatok a 3. fordulótól játszanak.

MTI/AH

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.