Sorozatban harmadszor nyert, és dobogós az UTA

Az utolsó percben szerzett góllal nyert Medgyesen az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén.

A szászföldi kiszállás első 80 perce nem siketült valami színvonalasra, egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, jobbár csak a két 16-os között gyűrték egymást a csapatok. Kombinatív játékot nem nagyon láthattunk egyik féltől sem – lassú volt az iram, sok bántóan rossz labdaátvétel csúszott be, rudimentális egyéni megoldásokat mutattak be a fizetésért futballozó pályán tartózkodók.

Aztán az volt a szemlélődő benyomása, hogy a játékosok mintha a hajrára tartogatták volna a meccs esszenciáját: a 81. percben egy baloldali szögletkombináció után az aradi balszélső, Miculescu az ötös vonaláról fejelt kapura, de a medgyesi kapus bravúrra védett, a 83. percben pedig Batha kapura tartó lövésébe Hora lépett bele szerencsétlenül, s tulajdonképpen elhárította a hazaiak elől a veszélyt. Egy perc múlva a másik oldalon Chamed 26-27 méteres lövéssel tornáztatta meg Iacobot, s a védés nyomán megnyugodtunk, hogy az aradi hálóőr nem gémberedett el az addigi semmittevésben.

Olybá tűnt, hogy éjfélig is játszhatnának, nem tudnának gólt szerezni a csapatok, de az utolsó percben Vukcevic a jobb oldalon remek ütemben ugratta ki a csereként beállt Antalt, aki pontosan passzolt középre, s Miculescunak 4-5 méterről nem volt nehéz dolga.

A hajrában szerzett góllal Bálint László György vezetőedző legénysége sorozatban harmadik győzelmét könyvelte el, ráadásul ezeken a meccseken 4–0-s gólarányt produkált. Ami még lényegesebb, a válogatott vb-selejtezői miatt következő kéthetes szünetben a tabella harmadik helyéről tekint le a mezőnyre az UTA.

1. Liga, 7. forduló:

  • Medgyesi Gaz Metan–UTA 0–1, gólszerző: Miculescu (90.).
  • Kolozsvári CFR–FCSB 4–1
  • FC Voluntari–Chindia Târgovişte 2–1
  • U Craiova 1948–Farul 1–1
  • Dinamo–FC Argeș 0–2
  • Rapid–Universitatea Craiova 1–2
  • Sepsi OSK–FC Botoşani 1–1
  • Academica Clinceni–CS Mioveni 1–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA szeptember 11-én a Bukaresti Rapidot fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.