Pontszerzéssel tért vissza az UTA az élvonalba

Tizenkét év szünet után szombat délután játszott ismét élvonalbeli mérkőzést az aradi futballcsapat: az UTA döntetlent ért el a 2017-es bajnok Viitorul otthonában, a Konstanca melletti Ovidiun.

A vendégek újoncok módjára inkább a védekezésre összpontosítottak, és jól is látták el a feladatot az első félidő hajrájáig, amikor is Albu összekoccantotta Boldișteanu bokáit az aradi tizenhatoson belül, amiért büntetőhöz jutott a hazai csapat: Iancu magabiztosan értékesítette a tizenegyest.

Középkezdés után meglepte az UTA a Viitorult: a hátvéd Albu lódult meg a szélen, pontos beadását Buhăcianu lőtte a tengerpartiak kapujába. Térfélcsere után a Viitorul nem tudta ráerőltetni akaratát az aradiakra, így Bálint László György vezetőedző tanítványai értékes ponttal tértek haza.

1. Liga, 1. forduló: Viitorul–UTA 1–1, gólszerzők: Iancu (43. p., 11-esből), illetve Buhăcianu (44. p.); további eredmények: FC Argeș–FC Botoșani 2–3, Sepsi OSK–„U” Craiova 0–1, Astra–FCSB 0–3, a többi mérkőzést vasárnap és hétfőn rendezik.

A második fordulóban, a jövő pénteken 21 órától az UTA az FC Voluntari-t fogadja. Az lesz az első meccs az újjáépített Neuman Ferenc Stadionban.

A rovatból ajánljuk: