Pontot szerzett az UTA, de több is lehetett volna [FRISSÍTVE]

Három egymást követő vereség után szerzett bajnoki pontot az UTA labdarúgócsapata.

A másodosztály hétvégi fordulójából csütörtök estére előrehozott találkozón az aradiak a feljutásra aspiráló ploiești-iek otthonában léptek pályára, és a meccs elején hátrányba kerültek. A 34. percben azonban egy hazaia hátvéd szabálytalanul állította meg Maneát a tizenhatoson belül, s a Petrolul játékosa piros lapot, az UTA pedig tizenegyest kapott, amelye Ciprian Rus értékesített.

A vendégek a második félidő elején a maguk javára fordították az eredményt, amikor is az első gólt is jegyző Rus egy negyven méteres szóló után helyezett ismét a kapuba, de az emberelőny ellenére sem tudták megőrizni a vezetés. Egy hazai akciónál Orlic kapus szabálytalankodott az ellenfél egyik játékosával szemben, a tizenegyesből pedig kiegyenlítettek a vdendéglátók.

A hajrában János Norbert megszerezhette volna a győztes gólt az UTÁ-nak, de elszórakozta a kínálkozó ritka alkalmat, ami annyira feldühítette Ionuț Popa vezetőedzőt, hogy a meccs után „melegebb éghajlatra” küldte a nyáron az NB II-es Soroksártól igazolt csíkszeredai születésű játékost. Konkrétan – sajtóbeszámolók szerint – meg akarta verni tanítványát, és a többi piros mezes labdarúgó fogta vissza az amúgy sem higgadtságáról ismert trénert. Mindenesetre, a futballistát átadólistára tette a szakvezető, aki szerint magatartásbeli problémák vannak a játékossal.

A jelek szerint Popával sincs minden rendben:

2. Liga, 18. forduló: Petrolul–UTA 2–2, gólszerzők: Ștefănescu (12. p.), Arnăutu (70. p., 11-esből), illetve Rus (35. és 49. p., az elsőt 11-esből).

FRISSÍTÉS: További eredmények: CS Mioveni–ACS Poli 1–1, FC Argeş–Academica 1–0, Energeticianul–Metaloglobus 2–1, Aerostar–Sportul 0–2, Daco-Getica–Ripensia 1–1, Luceafărul–Chindia 0–0, Farul–Dacia Unirea 2–0, ASU Politehnica–Pandurii 1–1, vasárnap: Kolozsvári „U”–CS Baloteşti 0–0.

Az állás: 1. Chindia 40 ponttal (36–17-es gólaránnyal), 2. Sportul 40 (30–13), 3. Petrolul 39, ... 10. UTA 24 ponttal.

Az UTA következő ellenfele a 7. helyezett Mioveni (34 pont) lesz november 28-án, szerdán.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.