Pontot szerzett az UTA az alapszakasz záró fordulójában [FRISSÍTVE]

Gól nélküli döntötetlent játszott egymással az Astra Giurgiu és az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság alapszakaszának péntek délutáni nyitó meccsén.

Lett volna, mit törlesztenie az aradi csapatnak a Duna-partiak ellen, hiszen az őszi utolsó fordulóban megalázó 6–0-s vereséget szenvedett hazai pályán az élvonal újonca az Astrától. A visszavágásra kiváló lehetőség lett volna az alapszakasz utolsó fordulója, olyan körülmények között, hogy egyik csapatnak sem volt már esélye a felsőházi rájátszásba jutásra, de a kisesés közvetlen réme sem fenyegette a feleket, tehát nem nyomta tét a játékosok vállát.

Az első félidőben neki is esett az UTA a hazai csapatnak, próbálkoztak becsülettel Bálint László vezetőedző tanítványai, ám az astrások sokévi Liga 1-es rutinnal hárították a vendégek rohamait. A bajnoki helyezéshez képest jó iramú meccs első játékrészében a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy az aradiak utánpótlás-válogatott csatára, Adrian Petre áttörte a reklámtáblát, és több percnyi ápolás után, kötéssel a homlokán térhetett vissza a pályára.

Térfélcsere után is kiegyenlített volt a játék, mígnem az UTA orosz balhátvédje, Jevgenyi Slijakov egy szabálytalanság miatt piros lapot kapott, így a 71. perctől emberhátrányban kellett helytállniuk az aradiaknak. Ez meg is látszott a játék képén, az Astra többet kezdeményezett, veszélyes helyzeteket is kidolgozott, de Florin Iacob kapus mindannyiszor a helyén volt, vagy éppen a giurgiui csatárok voltak pontatlanok.

A gól nélküli döntetlennel egyik csapat sem jutott előrébb, de a forduló többi eredményétől függően akár lejjebb is csúszhatnak a tabellán. Az Astra és az UTA a rájátszás alsóházában (7–16. helyezettek) folytatja majd a küzdelmeket a kiesés elkerüléséért. A felsőház kialakulásának szempontjából fontos három meccset péntek este egy időben szervezik.

  • 1. Liga, 30. forduló: Astra Giurgiu–UTA 0–0; kiállítva: Slijakov (71. p., UTA)

FRISSÍTÉS: Péntek este kialakult az első hat helyezett mezőnye – ezek a csapatok a felsőházi rájátszásban folytatják, miután a pontszámokat megfelezik (nem egész szám esetén felfelé kerekítenek). A felsőházban oda–vissza alapon rendeznek körmérkőzést, míg az alsóházban csak egyszer játszik mindenki mindenkivel.

Péntek esti eredmények:

  • Bukaresti Dinamo–Academica Clinceni 1–3
  • FC Argeș–Chindia Târgoviște 3–1
  • FC Voluntari–FC Botoșani 1–1

Szombaton:

  • Sepsi OSK–FCSB 1–1

Vasárnap:

  • Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR 0–0

Hétfőn:

  • Politehnica Iași–AFC Hermannstadt 1–0
  • FC Viitorul–Medgyesi Gaz Metan 0–2

Az alapszakasz végeredménye:

Táblázat forrása: digisport.ro

 

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.