Örökrangadót nyert az UTA

A szomszédvár tavaly még élvonalbeli csapatát, az ACS Polit fogadta szombat délelőtt az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság soron következő fordulójában.

Bár a vendégek az utolsó előtti helyen állnak, a tavaszi idény jobban kezdték (egy győzelem és egy döntetlen), mint az egy-egy diadalt és vereséget számláló aradiak. Ennek megfelelően „belehúztak” a vendégek, és már a harmadik percben vezetéshez jutottak, a meccs első szögelete nyomán.

Parázs hangulatú volt a folytatás, a felek beleadtak apait-anyait, mindkét kapunál voltak helyzetek, de újabb gól már nem született a szünetig. Térfélcsere után a hazaiak összeszedettebben játszottak, és két jól helyzett távoli lövéssel a maguka javára fordították az eredményt.

2. Liga, 24. forduló: UTA–ACS Poli 2–1, gólszerzők: Miculescu (53. p.), Ciucur (76. p.), illetve Bilia (3. p.).

További eredmények: Energeticianul–FC Argeş 0–0, Metaloglobus–Mioveni 2–0, Pandurii–Daco-Getica 0–2, Baloteşti–Farul 0–1, Sportul–Dacia Unirea 1–0, ASU Politehnica–Aerostar 1–2, vasárnap: Academica–Ripensia 1–1, Luceafărul–Kolozsvári „U” 1–3, Chindia–Petrolul 0–0.

Az állás: 1. Snagov 55 ponttal, 2. „U” 53, 3. Academica 52, 4. Chindia 51, 5. Petrolul 50… 8. UTA 35, … 19. ACS Poli 14 ponttal.

A következő fordulóban az UTA ismét hazai pályán játszik, a jelenleg 25 ponttal 13. helyen álló nagyváradi Luceafărult fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.