ORCA Trophy terepraliverseny

A technikai sportok szerelmeseinek igazi csemegében lehet részük május 10. és 12. között az Arad megyei Sistaróc községhez tartozó Lábason. Az Off Road Club Arad (ORCA) nevű terepraliklub ekkor szervezi meg az ORCA Trophy 2019 elnevezésű nemzetközi versenyt a Román Autósport Szövetség égisze alatt. A megméretés az Országos Off Road Bizottság versenynaptárában is szerepel.

A Lippától 19 km-re délre, a megyehatáron fekvő község környéki dombvidék és erdők kiváló helyszínt biztosítanak a vetélkedő lebonyolítására. Április elejéig 40 romániai és 15 szerbiai csapat jelezte részvételét.

A mezőny tagjai a két nap több különböző kategóriában mérik össze tudásukat és az összkerék-meghajátsú gépkocsik erejét. Amatőrök is benevezhetnek, hagyományos 4x4-es terepjárókkal, az igazolt pilóták és navigátoraik pedig az off road-versenyekre sepciálisan átalakított járgányokkal állnak rajthoz.

Május 11-én, szombaton a Sistaróc, Lábas, Petercse, Mészdorgos és Marosaszó közötti mintegy 70 kilométeres terepszakaszon rendezik meg a versenyt nyílt extrém, standard és hobbikategóriában, másnap, 12-én pedig a Lábason erre az alkalomra kialaított pályán zajlik majd a szuperspeciális (trial) versenyszám.

A célbaérés után azok a nézők, akik veszik maguknak a bátorságot, másodpilótaként kipróbálhatják a terepralizást. Részletek a verseny Facebook-oldalán találhatók.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.