Novák Károly Eduárd: a romániai sport újraindítására van szükség [AUDIO]

Gyökeres változásra van szükség a romániai sportéletben mind a szervezést, mind a finanszírozást mind az infrastruktúrát illetően ahhoz, hogy az egyéni és a csapatsportágakban ismét meghatározó eredményeket érjenek el a versenyzők – jelentette ki Novák Károly Eduárd sportminiszter csütörtökön Aradon, miután a helyi és megyei önkormányzatok vezetőivel, továbbá a klubok képviselőivel tárgyalt a városban kialakítandó regionális edzőközpontról.

Mint arról beszámoltunk, a sportolóként 2012-ben aranyérmes, tavaly bronzérmes paralimpikon kerékpáros miniszter elmondta, hogy április végére, május elejére elkészül az országos sportstratégia, mely révén a verseny-, tömeg- és iskolai sport új értelmet kaphat, és mentalitásváltást hozhat az elavult edzőképzésben és klubszervezésben. Az első eredmények a remények szerint már a 2032-es nyári olimpián érmekben fognak visszaköszönni.

Novák Károly Eduárd sportminiszterrel Pataky Lehel Zsolt beszélgetett a sajtótájékoztató után. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adásában elhangzott interjút:

 

A rovatból ajánljuk: