Nem sikerült a kupadöntőbe jutás az UTA számára

Kikapott a labdarúgó Román Kupa csütörtök esti elődöntőjében az UTA Kolozsváron.

A döntőbe jutás volt a tét az aradi csapat számára az Universitatea elleni idegenbeli meccsen. A vendégek a 16. percben gólt is szereztek Postolachi révén, de a videóbíró támadószabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot.

A 34. percben történt szabálytalanságnál a VAR megint a kolozsváriak javára döntött, és a játékvezető tizenegyest ítélt, amit hét perc közjáték után Nistor értékesített. Mint később kiderült, ez jelentette a győztes találatot, amivel az Universitatea jutott a fináléba, ahol a Román Kupa-címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK lesz az ellenfele, amelyik szerda este hazai pályán 3–0-ra nyert a Kolozsvári CFR ellen.

Az UTA veresége azt is jelentette, hogy a kedden kinevezett új edző, Mircea Rednic bemutatkozása balul sült el az aradiak kispadján.

A döntőt május 24-én Nagyszebenben rendezik. 

Román Kupa, elődöntő:

  • Kolozsvári Universitatea–UTA 1–0, gólszerző: Nistor (41., 11-esből)

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a nagyszebeni Hermannstadtól az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának pénteki délutáni meccsén. A második félidőben Paraschiv elérte a mesterhármast, Micovschi távoli lövése pedig csak a szépítésre volt elegendő.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.