Nem sikerült a bravúr az aradi női kosárlabdacsapatnak

Vereséget szenvedett a bajnoki döntő utolsó, ötödik meccsén az FCC Baschet Arad a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csapatától, így meg kell elégednie az ezüstéremmel.

A két hazai meccsen az aradiak ledolgozták hátrányukat a jóval esélyesebbnek tartott székelyföldiekkel szemben, de a jó formát nem tudták átmenteni a sorsdöntő szentgyörgyi mérkőzésre, ráadásul a vendégeknek szombaton nélkülözniük kellett a csapatkapitány Brankica Hadzovicot.

Az aradiak csak az utolsó két negyedben tudták megszorongatni a házigazdákat, akik megnyerték a három győztes meccsig tartó párharcot, s ezzel megszerezték hatodik bajnoki címüket. Az aradiak a tizedik aranyéremre hajtottak, de erre még várni kell.

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–FCC Baschet Arad 78–60 (22–9, 23–18, 14–16, 19–17). A döntőt a Sepsi-SIC nyerte 3–2-es összesítéssel.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.