Nem megy hazai pályán, ismét remizett az UTA

FRISSÍTVE: Döntetlent játszott az első osztályú labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni meccsén az UTA a vendég AFC Hermannstadttal.

Az újonc aradi csapatnak továbbra sem megy hazai pályán: eddigi 11 meccsén mindössze csak egyszer nyert a Neuman Ferenc Arénában, éspedig a 8. fordulóban, a Chindiát győzte le 1–0-ra.

A rossz sorozatnak a nagyszebeniek ellen vetett volna véget Bálint László vezetőedző együttese, és Albu 66. percben szerzett góljával közel járt az újabb diadalhoz, ám a látogatók hamar egyenlítettek. A 90 perc ráadásában a hazaiak még egy kapufát is rúgtak, de az eredmény már nem változott, így az UTA egyelőre 28 pontjával maradt a 8. helyen, míg a szebeniek 19 ponttal pillanatnyilag a 14. helyezettek.

 

  • 1. Liga, 22. forduló: UTA–AFC Hermannstadt 1–1, gólszerzők: Albu (62.), illetve Lastras (66.).

Az aradi szurkolók a meccs előtt másfél órával a stadion előtt buzdították a melegítésre érkező játékosokat:

 

  • További eredmények: Sepsi OSK–Poli Iași 3–3, Astra Giurgiu–FC Argeş 0–2, U. Craiova–Dinamo 1–0; FRISSÍTÉS: Gaz Metan–Chindia 1–0, FCSB–Academica Clinceni 0–1; hétfőn: Viitorul–FC Voluntari 0–1, FC Botoşani–Kolozsvári CFR 2–1.
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA jövő szombaton a Chindia Târgoviște vendége lesz, de előtte február 10-én, szerdán a Román Kupa nyolcaddöntőjében szerepel Kolozsváron, a másodosztályú Universitatea ellen.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.