Negyed órát kellett volna még kibírnia az UTÁ-nak

Sokáig úgy tűnt, hogy állja a sarat az első helyre törő Academica Clinceni otthonában az UTA másodosztályú labdarúgócsapata, de negyed órával a lefújás előtt tizenegyeshez jutott az Ilfov megyei csapat, és Barbu megszerezte a vezetést a szombati meccs házigazdájának. A hajrában egy „pipába” tartó lövéssel tették fel a pontot az i-re a hazaiak, így az aradi csapat egymás után a második vereségét könyvelte el, és a jövő vasárnapi fordulóban sincs jó kilátása a három pont megszerzésére, ugyanis a szintén a feljutásra törő Sportul le az UTA vendége.

2. Liga, 26. forduló: Academica–UTA 2–0, gólszerzők: Barbu (76., 11-esből), Paţurcă (88. p.).

További eredmények: Luceafărul–Aerostar 4–0, Baloteşti–Ripensia 0–2, Pandurii–Dacia Unirea 5–2, Metaloglobus–Farul 2–1; vasárnap: Energeticianul–Mioveni 0–0, Sportul–ACS Poli 0–0, Chindia–Daco-Getica 4–2, ASU Politehnica–Petrolul Ploieşti 3–0, Kolozsvári „U”–FC Argeş 0–0.

Az állás: 1. Sportul 59 pont, 2. Academica 58, 3. Kolozsvár 57 (55–17), 4. Chindia 57 (53–28), … 8. UTA 35 ponttal.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.