Moise-duplával nyert az UTA [VIDEÓ]

A múlt idényben még Energeticianul Șirineasa néven szereplő Viitorul Pandurii Târgu Jiu együttese felett aratott magabiztos győzelmet az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának vasárnap délutáni záró meccsén.

A végig magabiztosan játszó aradi csapat az utóbbi időben jó formában szereplő középpályása, Romario Moise révén szerezte meg a vezetést: egy visszagurított labdát a 16-os sarkáról kapásból, külsővel küldött a kapuba.

A múlt hétvégén Resicabányán duplázó – a győztes találatot az utolsó pillanatban ollózással szerző – Moise ezúttal is két gólt szerzett, ugyanis a második fordulóban egy szabadrúgást is „benyesett” a rövid sarokba: ehhez a szemfülességén kívül kellett a vendégek kapusának rossz helyezkedése is. Bálint László vezetőedző csapata ezzel megerősítette pozícióját a feljutást érő második helyen.

A hét közben hivatalossá vált a bukaresti Daco-Getica visszalépése a bajnokságból, így a szabályok szerint a volt Juventus eddigi eredményeit törölték. Az UTA 3 pontot és 6–0-s gólkülönbséget veszített el, emellett 4 pont lett a hátránya az éllovassal szemben, de mivel az aradiaknak van három elmaradt meccsük, könnyen ledolgozhatják ezt, sőt a Mioveni elé is kerülhetnek.

2. Liga, 15. forduló: UTA–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2–0, gólszerzők: Moise (37. és 65. p.).

További eredmények: FK Csíkszereda–Turnu Măgurele 1–0, Gloria Buzău–Farul 2–0, Metaloglobus–FC Argeş 0–0, Dunărea Călăraşi–Resicabányai CSM 2–1, Ripensia–Concordia Chiajna 2–1, a Kolozsvári Universitatea állt, CS Mioveni–Pandurii Târgu Jiu 4–0, Petrolul–ASU Politehnica 1–0, Sportul Snagov–Rapid 3–2.

Az élen: 1. Mioveni 30 ponttal, 2. UTA 26/11 meccs, 3. Turnu Măgurele 23/13, ... 7. Viitorul Pandurii 21 ponttal.

Az UTA november 6-án, szerdán délután Kolozsváron pótolja be az Universitatea ellen a 6. fordulóból elhalasztott meccsét, aztán a következő szombaton Pitești-en vednégszerepel az FC Argeș ellen.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.