Megtört a jég, nyert az UTA

Megszerezte első győzelmét a 2023–2024-es első osztályú labdarúgó-bajnokságban (SuperLiga) az UTA.

Az aradi csapat az újonc Politehnica Iași együttesét fogadta pénteken kora este, és az első három forduló nyeretlen szériája után nagy lendülettel vetette rá magát ellenfelére A kezdeti rohamnak meglett az eredménye, amikor is egy jobb oldali támadás végén a sarokkal lepasszolt labdát a szlovák Fabry egy csel után ballal a kapuba vágta (némi szerencsével, mert egy hátvéden megpattant a játékszer).

Ezt követően lassan-lassan magára talált a vendégcsapat, Phelipe távoli ívelését Iacob kapus ujjbeggyel tornászta a léc fölé, az első félidő hajrájában pedig egy remek kényszerítő után pedig ugyanaz a Phelipe közelről kihagyta a kihagyhatatlant – az aradi drukkerek ereiben már meghűlt a vér…

Térfélcsere után is összeszedett csapat képét keltette a Poli, míg az UTA-játékosok mintha még mindig csak ismerkednének egymással. Olyanra is volt példa, hogy Pop és Fabry egymást zavarta egy ígéretesnek indult akció során. A hazaiak szerencséjére a moldvaiak nem tudták gólra váltani egyetlen helyzetüket sem, amikor pedig mégis a hálóba találtak Samayoa révén a 80. percben, les címén érvénytelenítették a találatot.

A ráadás perceiben ugyanaz a Samayoa megkapta a második sárga lapját, s az ezzel járó pirosat is, de ami az UTA szempontjából fontos: szezon negyedik meccsén Mircea Rednic edző tanítványai megszerezték első győzelmüket. Más pozitívum nem nagyon volt a meccsen.

SuperLiga, 4. forduló:

  • UTA–Poli Iași 1–0, gólszerző: Fabry (8.); kiállítva: Samayoa (90+8., Poli)

  • Universitatea Craiova–FC Hermannstadt 1–0

  • FC Botoșani–U Craiova 1948 0–1

  • Kolozsvári Universitatea–Dinamo 1–1

  • Petrolul Ploiești–Farul 3–2

  • FCSB–Kolozsvári CFR 1–0

  • Sepsi OSK–Oțelul Galati 1–1

  • FC Voluntari–Rapid 2–1

Image
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA augusztus 12-én, szombaton 18 órától a bajnoki címvédő Farul vendége lesz.

A rovatból ajánljuk: