Megszakadt az UTA rossz sorozata

Szombat délután a nyári osztályozó „újrajátszásán” fogadta Călăraşi csapatát az újaradi Motorul-pályán az UTA, s egyben ez volt Laurențiu Roșu vezetőedző bemutatkozása hazai közönség előtt a másodosztályú bajnokságban érdekelt aradi együttes kispadján. A sorrendben három bajnoki és egy kupakudarccal a „tarsolyukban” pályára lépő hazai labdarúgók játékán érződött a győzelem kényszere, ezért az első félidőben nem is tudták góllá érlelni fölényüket. A második játékrészben felszabadultabban játszottak, és a hajrában bebiztosították a három pontot.

A meccsen két kiállítás is volt: a 37. percben a vendégek egyik játékosa kapott piros lapott második sárga laőpos szabálytalanságért, a 43. percben pedig az aradi Tănase mehetett idő előtt zuhanyozni (szintén második sárga lapját gyűjtötte be).

A másik Arad megyei csapat, Pankota csak tíz emberrel utazott el a moldvai meccsére, aminek meg is lett az eredménye…

II. Liga 13. forduló: UTA–Dunărea Călăraşi 2–0, gólszerzők: A. Petre (90+4. p.), Curtuiuş (54. p.).

Korábbi eredmények: Resicabányai Metalul–CS Mioveni 0–0, Dacia Unirea Brăila–Brassói FC 1–0, Foresta Suceava–Pankotai Şoimii 14–0, CSM Râmnicu Vâlcea–Nagyváradi Luceafărul 3–0, Berceni–sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1, CS Baloteşti–Bukaresti Juventus 0–2, Tatrangi Unirea–Academica Clinceni 2–2; vasárnap: Chindia Târgovişte–CS Afumaţi.

Az állás: 1. Juventus 34 ponttal, 2. Foresta 28 (40–17), 3. Brassó 28 (25–13), … 8. UTA 23, … 20. Pankota 1 ponttal.