Meggondolta magát Janics Natasa – mégis Magyarországon folytatná pályafutását

Janics NatasaMégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos. A versenyző szándékáról levélben tájékoztatta Baráth Etelét, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökét és az elnökséget. „El kell ismernem, hogy a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon” – többek között ez áll Douchev-Janics levelében. A kajakos a levélben egyben bejelentette, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez (ICF) benyújtott versenyengedély-kérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni.
A londoni olimpián K-2 500 méteren Kovács Katalinnal ezüst-, K-1 200 méteren bronzérmes Douchev-Janics Natasa szeptemberben jelentette be, hogy szülőhazájában, Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását. Az MKKSZ azonban úgy döntött, hogy felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót kér versenyzői engedélyének kiadásához. A pénz nem érkezett meg időre, 2012. november 30-ra, az MKKSZ nem adta ki az engedélyt, és így az ICF is elutasította a benyújtott kérelmet.
A szabályok szerint Douchev-Janics Natasa csak két év kihagyás után versenyezhetett volna szerb színekben. A helyi sajtó korábban ugyanakkor arról cikkezett, hogy Szerbia villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Douchevet, a sportoló bolgár férjét, és akkor Douchev-Janics – egy válás, majd új házasság után, a férje jogán – már idén is indulhatna a világversenyeken szerb színekben.
Storcz Botond szövetségi kapitány örül annak, hogy Douchev-Janics Natasa a magyar válogatottban szeretne szerepelni, és nem a magyar válogatott ellen.

MTI

tomi (nem ellenőrzött) küldte be 2013. 03. 11., h – 15:33 időpontban

érdekes egy fordulat, az biztos. Tudta, hogy a szerbeknél nem sok jövője van, hisz azért jött ide ki, akkor miért kellett azt a lépést megtennie? Nekem semmi jogom ítélkezni felette, de inkább a fiatal tehetségeket támogassuk, van belőle sok kicsiny országunkban. Szép dolog a MOL-tól, hogy idén is segíteni próbál http://redir.ec/sportpalyazat

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.