Még a vereségért is megszenvedett az UTA

2020. november 10.
Kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén a célratörőbben játszó Medgyesi Gaz Metantól.
<em>Hír szerkesztése</em> Még a vereségért is megszenvedett az UTA
Padlót fogott az UTA | Fotó: uta-arad.ro

Kiváló alkalmat szalasztottak el az aradiak arra, hogy újonccsapat létükre a dobogó közvetlen közelébe lépjenek, és trónkövetelőkként fenyegessék az FCSB–Univeristatea–CFR „triumvirátust”, merthogy a hétvégi eredmények alakulása nyomán a Maros-partiak egy győzelemmel a kolozsváriak mögé sorakoztak volna fel.

Bálint László vezetőedző együttese két egymást követő diadal után várta a szászföldi csapatot, de a medgyesi játékosok is méltán bizakodhattak a sikerben, hiszen az előző fordulóban a címvédő CFR-t verték meg idegenben: mondhatni, bombaként robbant a Gaz Metan...

„Kolozsvári” formában is kezdtek a vendégek, akik egy villámgyors ellentámadás végén – no meg az aradi hátvédek előzékenységének köszönhetően – a román-olasz állampolgárságú Dumitru Cardoso révén megszerezték a vezetést. Nem sokkal később Deaconu növelte az előnyt: egy 17 méterről előtt szabadrúgásból a rosszul helyezkedő sorfal mellett csavarta a labdát a kapu jobb alsó sarkába.

Ekkor kapcsoltak a hazaiak is, hogy ennek fele sem tréfa, és beszorították az ellenfelet. Morar egy közeli, nem túl erős, nem túl helyezett lövéssel szépített (a vendégek hálóőre gyakorlatilag bevédte a labdát), s már-már úgy tűnt, hogy az aradiak még térfélcsere előtt egyenlíteni tudnak. A szünetet jelző sípszó megváltásként érte a medgyesi csapatot.

A második játékrészben rejtélyes okokból „eltűnt” a futball a pályáról. Mindkét oldalon bántóan rossz passzok és labdaátvételek jellemezték a csapatokat, szinte minden harmadik megmozdulás szabadrúgást ért, amiket végtelen körülményesen végeztek el a sportmezbe öltöztetett szereplők, az idő múlásával kiütköztek a technikai hiányosságok. Mondhatnánk, hogy szerencse, hogy a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték meg a meccsek, mert így a nézőknek nem kellett a ködszitálásban dideregniük az új Neuman Ferenc Aréna lelátóin, akik meg a tévében követték meccset, legalább más csatornára kapcsolhattak a kritikán aluli produkció láttán.

Az UTÁ-nak még így is akadt három gólhelyzete, de egyiket sem tudták értékesíteni a szemmel láthatóan zavart aradi játékosok, míg az ellentámadásra váró vendégek a hajrában kihasználták egyetlen kínálkozó lehetőségüket, „megforgatva a kést” a vendéglátókban.

Liga 1, 10. forduló: UTA–Medgyesi Gaz Metan 1–3, gólszerzők: Morar (37.), illetve Cardoso (23. és 81.), Deaconu (32.).

További eredmények:

  • Astra Giurgiu–Academica Clinceni 0–2
  • CSU Craiova–Chindia Târgoviște 0–1
  • FC Voluntari–Poli Iași 4–0
  • Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1
  • FCSB–FC Botoşani 4–1
  • FC Argeş–Kolozsvári CFR 0–2
  • FC Viitorul–Dinamo 2–1

Forrás: prosport.ro

A Dinamo–Astra Giurgiu meccset november 14-re halasztották. Az UTA a következő fordulóban (a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet után) a címvédő CFR-rel játszik Kolozsváron.

További hírek

Hír beküldése
Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a ferences szerzetes.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a 16 közé a kupában az UTA
Szakadó hóesőben nyertek az aradiak Csíkszeredában.
<em>Hír szerkesztése</em> Sírgyalázás történt Vadászon
Ismeretlenek 11 nyughelyet rongáltak meg a református temetőben.
<em>Hír szerkesztése</em> Meggyújtották az első gyertyát a pécskai adventi koszorún [AUDIO]
Antal Péter polgármester családtagjai jelenlétében gyújtotta meg a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az advent
Advent első vasárnapja egyben az új egyházi év kezdete. A karácsonyig tartó négy hét alatt az egyház tiltja az esküvők, zajos mulatságok szervezését, a hívek böjtölve, testben és lélekben megtisztulva készülnek a Megváltó születésének ünnepére.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Minden vasárnap más-más hozza el a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Bíró Zoltán: „A magyar emberek szavazata túlmutat a választáson – egy üzenet”
Kisjenő alpolgármestere az RMDSZ szenátorjelölt-listájának a vezetője.
<em>Hír szerkesztése</em> Fellépett az osztálypénz gyűjtése ellen a diákszövetség
A törvénytervezet 2000 lejig terjedő bírságot tenne lehetővé.
<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]
Élettörténeteket vár a Kölcsey Egyesület. Felhívás!
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is lesz AMISZ-Mikulás
Ajándékcsomagok, ajándék bábelőadások, ajándékkoncert.