Makón nyert, Békéscsabával hazai pályán remizett az UTA

Fotó: sportarad.ro

Magabiztos győzelmet aratott a pénteki edzőmeccsen az UTA labdarúgócsapata. Az aradiak a Makói FC vendégeként nyertek 3–0-ra Şuşlak (kétszer) és Hiago góljaival. Szombat reggel pedig már a Békéscsabai Előrét fogadták a piros-fehérek. A rekkenő hőségben játszott meccs 1–1-re végződött. A vendégeknél több, az aradi csapatban is megfordult játékos pályára lépett, mint Sorin Botiş, Varga Norbert, Cornel Nădăban, Alex Leucuţa és Claudiu Drăgan.
Közben a román szakszövetség kihirdette a 2012–2013-as másodosztályú bajnoki idény programját. A csapatok két, egyenként 15 csapatos csoportban vetélkednek egymással, de valószínű, hogy – bár egyelőre leadták nevezésüket – mindkét csoportból vissza fog lépni egy-egy gárda (a Buftea, illetve a Temesvári Politehnica együttese), tehát a menetrend még változhat.
Az UTA a II. csoportban érdekelt, vetélytársai a Marosvásárhelyi AFCM, a Nagyszebeni Voinţa, Mioveni, Slatinai ALRO, a nagyváradi Luceafărul és a Bihar FC, a Piteşti-i Argeş, Râmnicu Vâlcea, a Nagybányai Máramaros FC (amely valószínűleg Zalatnán fogja játszani meccseit), a Gyulafehérvári Unirea, a Măciucai Damila, a Temesrékási ACS (ACS Poli néven), a Brassói Corona  és – egylőre – a Temesvári Politehnica.
Az őszi szezon szeptember elsejétől december elsejéig tart. A visszavágók 2013. március 9-én kezdődnek (hacsak az időjárás közbe nem szól), és június 8-án fejeződnek be.
Ha mégis 14 csapatos lesz a bajnokság, törlik a 2013. május 8-i hétközi és a június 8-i utolsó fordulót. A párosítások sorsolását augusztus 10-én tartják.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.