London 2012 – Cseh és Verrasztó is kiesett 400 m vegyesen, Kis Gergő döntős 400 m gyorson

Cseh László csalódottan száll ki a medencéből

Cseh László és Verrasztó Dávid is kiesett 400 méter vegyesen a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitányán: előbbi kilencedik lett, azaz éppen lemaradt az esti döntőről, míg utóbbi a 22. helyen végzett. A négy éve ezüstérmes Cseh a negyedik futamban állt a rajtkőre, s közvetlenül nagy riválisa, az amerikai Michael Phelps mellett tempózott. Pillangón az olimpiák történetének legeredményesebb sportolója egy testhossznyira elhúzott Csehtől, aki háton ledolgozta hátrányát, s onnantól – önmagukhoz képest – kényelmes tempóban fej-fej mellett haladtak a célig, s végül Phelps hét századdal bizonyult gyorsabbnak.
Az utolsó, ötödik futam előtt 4:13.40 perces idejével a negyedik helyen állt Cseh, de Ryan Lochte nyolcasában öten is gyorsabbnak bizonyultak nála, így megbosszulta magát, hogy rosszabb benyúlásával kikapott Phelpstől, s kilencedik helyen zárt. „Nagy csalódás ez nekem – mondta az Európa-rekordot 4:06.16-tal tartó Cseh László. – Úgy éreztem, hogy jól megyek Phelpsszel együtt, és még maradt is bennem tartalék. Azt hittem ennyi elég lesz, nem gondoltam volna, hogy ilyen lassan úszunk.” Phelps az utolsó helyen, nyolcadikként jutott be a döntőbe.
Verrasztó messze elmaradva legjobbjától, 4:18.31 perccel csapott a célba. „Sajnos ma semmi nem jött össze. Van ilyen, de hát olimpián még sosem úsztam. Remélem, 200-on jobban megy majd” – összegzett. A számban 37-n rajtoltak.
Kis Gergő a negyedik helyen jutott az esti döntőbe 400 méter gyorson

MTI

A rovatból ajánljuk: