Legyőzte a Sportingot a Videoton! – Élre állt a Steaua [FRISSÍTETT]

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó Európa Liga csoportkörében a Videoton, amely hazai pályán 3-0-ra nyert csütörtökön a portugál Sporting Lisszabon ellen a 2. fordulóban. Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője: "Mindig az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát, játékrendszert, ez ma sikerült, tehát elégedett vagyok. Büszke vagyok a játékosaimra, ez nagyon fontos eredmény a klub, a magyar futball és a szurkolók életében. Számomra is nagyon sokat jelent ez a győzelem, hiszen a Sporting tavaly a sorozat elődöntőjéig jutott, többnyire ugyanezekkel a játékosokkal, tehát mindenképpen nagy siker ez számunkra. A csapatunknak megvan a saját stílusa, ehhez ragaszkodunk. A zárt területen való védekezés, és az ellenfél hibára késztetése, az ebből indított ellentámadás az erősségünk. Gyorsan szereztünk előnyt, ezután a célunk a fegyelmezett zárás volt. Ezt teljesítettük."
A Bukaresti Steaua hazai pályán, szerencsés körülmények között győzte le az FC Koppenhágát, és ezzel csoportja élére állt.
G-csoport: Videoton-Sporting Lisszabon 3-0, gól: Vinicius (15.), Oliveira (21.), Nikolics (35.). Basel-Genk 2-2, gól: Streller (71., 84., előbbit 11-esből), illetve De Ceulaer (10.), Vossen (38.).
A csoport állása: 1. Genk 4 pont, 2. Videoton 3, 3. Basel 2, 4. Sporting 1.
A 3. fordulóban (október 25.): Videoton-Basel, Genk-Sporting.
E-csoport: Steaua-FC Koppenhága 1-0, gól: Sigurdsson (83., öngól). Molde-Stuttgart 2-0, gól: Berget (58.), Chima (88.).
A csoport állása: 1. Steaua 4 ponttal, 2. Molde 3 (3-2), 3. Koppenhága 3 (2-2), 4. Stuttgart 1 ponttal.
A 3. fordulóban (október 25.): Steaua-Molde, Stuttgart-Koppenhága.

A rovatból ajánljuk: