Kiütéssel nyert az UTA

Gólokban gazdag volt a hétközi forduló a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, és ezt a „divatot” követte az UTA is.

Az aradi csapat a bukaresti Metaloglobust fogadta szerda délután a műfüves Motorul-pályán, de az elején úgy tűnt, a vendégek indították be hamarabb a gépezetet: Herea egy átemelős góllal már a hatodik percben vezetéshez juttatta a fővárosi gárdát.

Ezután nagyobb sebességre kapcsolt Ionuț Popa vezetőedző legénysége, és már a szünetben kétgólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. Nemcsak uralta a játékot az UTA, hanem ltáványos gólokat is szerzett a 2. Ligában csak az Afumați visszalépésével benntartott Metaloglobus ellen.

A második félidőben parádéztak a hazaiak, akik a térfélcsere után nem sokkal tovább növelték előnyüket, sőt a hajrában a kegyelemdöfést is megadták az ellenfélnek.

2. Liga, 11. forduló: UTA–Metaloglobus 6–1, gólszerzők: Manea (25. p.), Pop (32. és 50. p.), Cubleșan (37. és 84. p.), Popa (82. p.), illetve Herea (6. p.).

További eredmények: Academica Clinceni–Pandurii Târgu Jiu 4–1, Petrolul Ploieşti–Nagyváradi Luceafărul 6–2, Sportul Snagov–CS Baloteşti 4–1, Bukaresti Daco-Getica–Bákói Aerostar 3–0, Dacia Unirea Brăila–Temesvári ASU Politehnica 0–2, Temesvári Ripensia–Energeticianul 1–1, Temesvári ACS Poli–Chindia Târgovişte 1–3; FRISSÍTÉS: Konstancai Farul–Kolozsvári Universitatea 0–3, CS Mioveni–FC Argeş 0–1.

Az állás: 1. Sportul 27, 2. Academica 24 (29–7), 3. FC Argeș 24 (18–6), 4. Chindia 23, … 8. UTA 19 ponttal.

A hétvégén az UTA a Chindia vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.