Kiütéses vereséget szenvedett az UTA hazai pályán

Kiütéses vereséget szenvedett az UTA péntek délután hazai pályán a Sepsi OSK-tól, az első osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának nyitó mérkőzésén.

A kéthetes bajnoki szünet nem tett jót az aradi csapatnak, vagy nem volt elég a hibák kijavítására, mert nemhogy javult volna az UTA játéka, de még az eddigieknél is gyengébb produkcióval rukkoltak elő a Maros-parti piros-fehérek a sepsiszentgyörgyiek ellen.

A meccs Niczuly kapus „bemelegítésével” és két aradi szöglettel indult, de az első félóra végén – némi videóbírózás után – tizenegyeshez jutott a vendgécsapat, s a büntetőt magabiztosan értékesítette a sértett Matei, akit előzőleg a tizenhatos vonalán rúgtak fel, de a játékvezető a szabadrúgást végül tizenegyesre változtatta.

Egy perc sem telt el a középkezdés után, amikor Otele közelről kiegyenlített, és szünetig már nem változott az eredmény. Térfélcsere után sokkal agilisebben játszott a székelyföldi csapat, míg az aradiak mintha gondolatban az öltözőben felejtették volna magukat. Előbb Ștefănescu, majd a csereként beállt Tudorie mattolta a hazai védelmet, s miután a mauritániai Abeidet (szintén videóbírózás után, Aganovic állítólagos leköpéséért) kiállította a játékvezető, végképp az aradiak térfelére helyeződött át a játék.

A Sepsi OSK ide-oda passzolgatva múlatta az időt, s mivel a főtribün közönsége – már aki nem indult haza a lefújás előtt – a véghajrában a VIP-páholyban ülő klub-, város- és megyei vezetőket szidta, hátat fordítva a pályának, nem láthatta, hogy Păun egy újabb góllal megalázóvá tette a vereséget. Az UTA a legutóbbi kilenc bajnoki meccsén nem nyert, legutóbb szeptember elején, a 10. fordulóban aratott diadalt (2–1 Botoșani-ban), nem csoda hát, hogy a nézőknél betelt a pohár, hisze a csapat kieső helyre csúszott vissza.

SuperLiga, 19. forduló:

  • UTA–Sepsi OSK 1–4 (1–1), gólszerzők: Otele (30.), illetve Matei (29., 11-esből), Ștefănescu (53.), Tudorie (64.), Păun (90+5.); kiállítva: Abeid (UTA, 69.)
  • Petrolul Ploiești–Kolozsvári Universitatea 2–0
  • FC Voluntari–Hermannstadt 3–0
  • Universitatea Craiova–FCU Craiova 1948 0–2
  • Farul–FC Botoșani 8–0
  • Kolozsvári CFR–Chindia Târgoviște 2–0
  • FC Argeș–Rapid 1–1
  • FCSB–CS Mioveni 5–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA december 11-én a Kolozsvári Universitatea vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.