Kihúzta kapott gól nélkül az emberhátrányban játszó UTA

Stahl a ploiești-i védő ölében: nagy volt a küzdelem, de gól nem született | Fotó: uta-arad.ro

Stahl a ploiești-i védő ölében: nagy volt a küzdelem, de gól nem született | Fotó: uta-arad.ro

Gól nélküli döntetlent játszott szombat délután, az első osztályú labdarúgó-bajnokság (Superliga) hétvégi fordulójában az UTA Ploiești-en.

A kiesőzónából menekülő aradi csapat mindent megtett a győzelemért a Petrolul vendégeként, de a nagy akarásnak nyögés lett a véget: a meccs hajrájában Godberg Cooper két percen belül két sárga lapot szedett össze szabálytalanságért, így a 78. percben kiállította a játékvezető.

Az emberhátrányban maradt vendégek foggal-körömmel védekeztek, és végül kapott gól nélkül kihúzták. Az UTA augusztus 28-án nyert legutóbb (2–1 az FCSB ellen), azóta három döntetlen és két vereség a mérlege.

A válogatott mérkőzései miatt kéthetes szünet következik a bajnokságban, ezalatt az UTÁ-nak meg kell találnia az albérletet, ahol soron következő hazai meccseit rendezi, mert az aradi Neuman Ferenc Aréna gyepszőnyegét kicserélik. Eredetileg a nagyváradi Bodola Gyula Stadionra esett a klubvezetés választása, de az elnökségből származó információink szerint a Sebes-Körös-parti város arénája nem felel meg első osztályú meccsek lebonyolítására, a „felzárkóztatás” pedig túl sokba kerülne az UTÁ-nak és a bihari megyeszékhelynek egyaránt.

Végleges döntés nem született még ugyan, de tudomásunk szerint az UTA vezető a nagyszebeni stadion mellett teszik le a voksukat, így várhatóan oda kell majd utazniuk a kitartó drukkereknek a „hazai” meccsekre.

Superliga, 12. forduló:

  • FCU 1948 Craiova–Hermannstadt 1–1

  • Rapid–Poli Iași 3–2

  • Petrolul Ploiești–UTA 0–0

  • FC Voluntari–Universitatea Craiova 0–0

  • FC Botoșani–FCSB 0–1

  • Oțelul–Farul 0–1

  • Dinamo–Kolozsvári CFR 1–1

  • Kolozsvári Universitatea–Sepsi OSK 1–0

Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA október 20-án, pénteken a Rapid házigazdája lesz; 21 órától rendezik a meccset, de még nem tudni pontosan, hogy hol.

A rovatból ajánljuk:

Pontot csent a CFR-től az UTA
A döntetlennel az aradiak visszacsúsztak az osztályozót jelentő helyre.
Ráadástizenegyessel nyert kiesési rangadót az UTA
Hátrányból fordított a Dinamo ellen.
Pecsovszky „hazatért” [AUDIO]
Leleplezték a legendás labdarúgó szobrát.
Hazai lejtőn az UTA és a Progresul
Kikaptak az aradi csapatok a kupában.
Pontot rabolt a címvédőtől az UTA
Döntetlent játszott az UTA csütörtök este az első osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulójából elhalasztott meccsén, a Konstancai Farul ellen.