Kevés volt a BL-címvédő ellen a Steaua egygólos előnye

steaua-chelseaBátran kezdte a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőinek csütörtök esti londoni visszavágóját a Steaua, ugyanis az első negyedórában többet kezdeményezett a bukaresti csapat, mint a házigazda Chelsea. Mégis, félóra elteltével, Mata révén ledolgozta egygólos hátrányát a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes. A növekvő angol fölény ellenére azonban az első félidő ráadásperceiben az első meccsen bombagólt szerző Chiricheş egy szöglet után közelről küldte léc alá a labdát. Alig negyedórával szünet után Terry megint a hazaiakat juttatta előnyhöz, de az összesített állás még mindig a hazaiaknak kedvezett, mígnem Torres hosszú sarokba tartó lövése már a Chelsea továbbjutását jelentette. Sőt még az is belefért, hogy a 86. percben Torres a felső lécet találja el egy tizenegyesből.
Chelsea–Steaua 3–1, gólszerző: Mata (34. p.), Terry (58. p.), Torres (71. p.), illetve Chiricheş (45+1. p.). Továbbjutott a Chelsea 3–2-vel.
További eredmények: Rubin Kazany–Levante 2–0 hosszabbítás után (továbbjutott: Rubin 2–0-val), Szentpétervári Zenit–Basel 1–0 (tj.: Basel 2–1-gyel, az oroszok a hajrában kihagytak egy tizenegyest), Internazionale–Tottenham Hotspur 4–1 hosszabbítás után (tj.: Tottenham 4–4-gyel, idegenben lőtt góllal), Newcastle United–Anzsi Mahacskala 1–0 (tj.: Newcastle 1–0-val, a győztes gólt a 90+4. percben szerezték), Bordeaux–Benfica 2–3 (tj.: Benfica 4–2-vel), Lazio–Stuttgart 3–1 (tj.: Lazio 5–1-gyel, a vendégek szépítő gólját Hajnal Tamás szerezte), Fenerbahce–Plzen 1–1 (tj.: Fenerbahce 2–1-gyel).
A negyeddöntő párosítását pénteken sorsolják.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.