Kész, de nem használható a váraljai uszoda [VIDEÓ]

2019. március 5.
Csütörtökön a fejlesztési miniszter jelenlétében hivatalosan is megnyitják.
<em>Hír szerkesztése</em> Kész, de nem használható a váraljai uszoda [VIDEÓ]

A létesítményt 2011-ben kezdték el építeni, de egy évre rá, a szociálliberális (USL-) kormány hatalomra kerülése után leállították a munkálatokat, és majd csak 2015-ben vette tervbe az Országos Befektetési Vállalat, amely végül több mint 23 millió lejből fejezte be (a költségek 30 százaléka terhelte a helyi önkormányzatot, ami a telek és a közművesítés biztosításából állt).

Bár a beruházás átadási-átvételi jegyzőkönyvét már tavaly októberben aláírták, mindeddig nem nyitották meg az uszodát. A helyhatóság Bukarestet okolta a késlekedésért, mondván, hogy a fejlesztési minisztériumban többször is hátráltatták a használatba adáshoz szükséges papírmunkát, és Gheorghe Falcă polgármester hozzátette, hogy az azóta eltelt időben a fenntartási költségeket – fűtést, világítást, a vízforgató rendszer villamos energiáját – a városnia fizetnie kellett, s az egymillió lejes számlát be fogják nyújtani.

Politikai egymásnak feszülésre ad okot a hivatalos avató is, amelyre a hírek szerint a szociáldemokrata párti Vasile Daniel Suciu fejlesztési miniszter és miniszterelnök-helyettes jelenlétében kerül sor csütörtökön. A megye és a megyeszékhely nemzeti liberális párti vezetősége erre testületileg jelent meg a sajtóbejáráson: Iustin Cionca megyei tanácselnök és Gheorghe Falcă polgármester mellett mindkét képviselő-testület tagjai a kamerák és fényképezőgépek objektívei elé álltak, mintegy bizonygatva, hogy kié is az érdem…

A beruházás egyébként (romániai viszonylatban) felülmúlja a várakozásokat, még ha olimpiai méretű medencéje nincs is a létesítménynek. Egy 33,33 x 25 méteres „nagy”, továbbá egy 25 x 12,5 méteres gyakorló medence található a tető alatt, igényes kivitelezésűek a férfi és női öltözők, a zuhanyzók, a mellékhelyiségek, bírói öltözővel, orvosi rendelővel, szertárral látták el, a vízilabda-mérkőzésekeknbn vagy úszóversenyeken 400-an szurkolhatnak a lelátókról.

A vesenysport mellett a tömegsportot is szolgálja majd az uszoda – hangsúlyozta a polgármester –, de (hazai szokás szerint) a megnyitó után sem lehet majd igénybe venni, mert egyelőre alkalmazottakat kell fel venni, a tervezett órarendet és tarifákat közvitára, majd a helyi tanács elé kell terjeszteni szavazásra. Az üzemeltetést az önkormányzatnak alárendelt Recons Rt.-re bízzák majd, ez a vállalat működteti a városi strandot és jégpályát is.

Az alábbi videóval virtuális sétát tehet az uszodában:

 

További hírek

Hír beküldése
A Csiky-ben is javultak az eredmények.
Hír beküldése
Nincs más hátra: előre!
<em>Hír szerkesztése</em> Aradiaknak is termett babér Gyulán
Úszásban már érmeket osztottak a koronavírus-időszak után.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyszerre küzdöttek vízzel és tűzzel a katasztrófaelhárítók
Ítéletidő!
<em>Hír szerkesztése</em> Másfél koncertet adott a Juhász Zenekar
A 20 éves jubileumi fellépésre váltott jegyek egy másik előadáson felhasználhatók.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus-fertőzés miatt elhalasztják az UTA meccsét [FRISSÍTVE]
A Ploiești-i Petrolul több játékosának pozitív lett a tesztje.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, vírusmentes övezet [FRISSÍTVE]
Az utolsó koronavírusos beteg is elhagyhatta a kórházat.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is folytatódik a Szórvány Kulturális Karaván
Az Aradi Kamaraszínház nyolc településre viszi el az előadását.
<em>Hír szerkesztése</em> Budafokon folytatja Zsóri Dániel [VIDEO]
Simonyifalva Puskás-díjas labdarúgója csapatot váltott.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyerekeket mentettek ki a Fehér-Körösből a tűzoltók
Majdnem tragédia lett a hűsítő csobbanásból.